Barnbarnsspar!!


Som jag nämnde häromdagen ämnar jag i första hand att spara pengar till Inez (och eventuella fler barnbarn i framtiden), istället för att ge en massa saker i present/julklapp. Med andra ord blir det ingenting förrän den dagen en lite större summa kan behövas! Skulle isåfall vara ett inramat kontoutdrag lite då och då... ;-)

Känner redan nu att så strikt och konsekvent kommer jag att få svårt för att vara... Men tanken ser iallafall ut så! I verkligheten kommer det säkert att bli roliga grejer också. Men sparandet är det viktigaste! :-) 

Gjorde som så att jag öppnade ytterligare ett ISK parallellt med det jag redan hade, så sparandet kommer att ske i mitt namn. Detta för att jag ska kunna bestämma när och hur pengarna ska överföras, och även kunna påverka vad de ska användas till. Skulle jag avlida, så är min man och barnen informerade om vad syftet med detta konto är, fast man ska visst helst få det på pränt i ett testamente också läste jag nånstans... 

För tillfället finns det ingen förmögenhet på kontot (två aktier och knappt 150 spänn) som några arvingar skulle kunna tvista särskilt mycket om, men jag hoppas att det ska kunna bli en hyfsad summa där (i aktier och fonder) över tid! Och då är det så klart viktigt att i förväg ha styrt upp både min yttersta vilja och det juridiska!

Så det får jag kolla vidare på inom det närmaste! :-)Ekonomi | |
#1 - - elisabeth:

Jag är ännu bekvämare, jag låter min son, barnens pappa, sköta såväl barnens som mitt kapital. Det har han hittills gjort med bravur. Han räknar med att sönerna ska vara miljonärer när de blir myndiga. Det är så planen ser ut. Sen vet vi ju aldrig vad som händer, men så är det tänkt, att varje barn ska få en bra start i det vuxna livet.

Svar: Lika bra att sikta högt från början! Man ska inte underskatta ränta på ränta-effekten. Hoppas det blir rejält med klirr på samtliga konton!! :-)
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp