Billig bensin...


...vet jag inte när man senast kunde tala om, men jag fyllde iallafall på tanken i min bil i helgen på en station som sålde nästan 1.50 billigare per liter än stationen där jag brukar tanka. Måste ha varit nån form av bensinkrig i staden där den tankningen skedde!? Sånt händer typ aldrig här ute på vischan...

Men jag hörde på nyheterna i morse att Norge kanske kan få billigare bensin i glesbygden framöver! Det är tydligen lika dant där som här; de som är mest beroende av att kunna transportera sej med bil på grund av usel eller t o m ingen kollektivtrafik alls, straffas med de absolut högsta drivmedelspriserna.

Min man pendlar med bil till sitt jobb, och det handlar om styvt tio mil varje dag. De resorna är största anledningen till att vi lägger ca 3500 kronor i månaden på bensin. 

Med fordonsskatter, försäkringar, avbetalning, värdeminskning, besiktningar och reparationer blir bilarna det här hushållets i särklass största utgiftspost. När stadsbor skriker högt över att månadskorten för att kunna åka kollektivt har blivit någon tjuga dyrare, undrar jag bara om de möjligtvis har funderat på att skaffa sej en cykel eller ett par bra promenadskor istället...? På landet håller vi käften, och fortsätter tanka våra bilar oavsett hur mycket extra skatt drivmedlen beläggs med. Byt till miljöbilar, peppar de gröna mupparna i Stockholm. Subventioner hit och skattelättnader dit - fantastico!!! Inte en tanke på om det finns gasstationer eller laddmöjligheter, vilket det vanligtvis INTE gör i någon större utsträckning...

En vän som jobbar inom hemsjukvården berättade en gång om hur det funkar med gasbilarna de tvingas köra på grund av nån miljöpolicy som Landstinget har. Eftersom de kör mycket och långt måste bilarna tankas flera gånger varje dag, vilket betyder att läkare och sjuksköterskor måste lägga en massa tid på detta istället för att ta hand om sina patienter!!! 
Tankar | |
Upp