Pengar ut...


Knackade in månadens alla betalningar i Internetbanken igårkväll, så idag seglar tusenlapparna iväg - om de inte redan har gjort det! Plus två banklånsavbetalningar och några autogiron. Ytterligare ett banklån dras i helgen, och sen återstår ett par e-fakturor som förfaller den fjärde respektive tolfte maj.

Jämna plågor, eller nåt sånt där!? :-I

Men!! Har jag inte missat nåt, så räcker de avsatta 16500 kronorna den här gången! Tjo-Ho, isåfall!! :-D

Fast... Allt jag kunde skyffla över till sparkontot nu är i princip redan förbrukat, för mannen måste ha nya glasögon...

Dubbeljämna plågor!?! ;-DDe kommande två veckorna ska förresten mannen ha semester. 

Att pengarna tar slut på kontot nu, har ingen betydelse för vi lever på kredit! ;-)

Det vill säga; Vi gör så gott som alla våra inköp med varsitt Circle K-mastercard, så vi får dem på en faktura en gång i månaden. (Fast häromdagen ansökte vi om såna kort från Preem, och så fort de kommer ska vi börja använda dem istället eftersom deras villkor är betydligt bättre!)

Däremot ska man ju kunna unna sej lite mer och lite extra när man har semester, så månadsfakturan som ska betalas i juni lär ju bli dyrare än vad de brukar vara.

Blir säkert bra med det!

Och så hoppas jag att tapeterna vi köpte för över ett år sedan, äntligen kan bli "uppsmetade" på våra hallväggar!! 

Eller är det att begära för mycket av ledighetskommittén...?

8-)


Ekonomi | |
#1 - - Helena:

Godmorgon! Tycker alltid att det kommer nåt oförutsett skitdyrt varje gång jag lyckats skrapa ihop lite sparpengar. Kreditkort stressar mig. Har bara ett St1-kort för diesel. Hemma hos oss är det jag som tapetserar. Annars skulle vi leva kvar i det glada 80-talet. Maken har inte ont av/ser inte hur väggarna ser ut:D
Ha en gooo fredag!

Svar: Ja, det är likadant här. Glasögonen får smita före i kön av annat överhängande... Vi måste ha ett nytt vattenfilter tex, och får nog skjuta några månader längre på det än vad jag först hade tänkt mej. Fattas bara att nån dyr vitvara också klappar ihop nu - spisen är bortåt 25 år gammal (fast när jag säger det till farsan kontrar han alltid med att hans är lika gammal som hans hus, dvs från 69/70, och den funkar fortfarande). Så jag får väl tro då att vår hänger med iallafall några år till!? ;-D Kreditkort funkar bra för oss, men det gäller förstås att ha stenkoll på saldot. Lagom kul om man har glömt bort några stora inköp när fakturan kommer - men det har inte hänt oss på bra många år nu, så jag är lugn och trygg med det här betalsättet. :-) Tapetserandet tänker jag mej att vi ska göra tillsammans, men mannen har hållt på så mycket i sonens kåk det senaste åren så vi får se om han har lust att ta itu med nåt sånt här hemma också. Hoppas kan man ju alltid göra - så lite till av det glada 80-talet försvinner härifrån också!! ;-D Ha en fin dag!!!
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp