Reservkapital!


Något jag tänker mej måste kännas ganska hånfullt, är smaskiga extrapriser och super-rea på sånt man verkligen vill ha när man absolut inte har några pengar att handla för...?

Vare sej det handlar om prylar, kläder eller bara om mat, så kan man känna sej blåst på en ganska stor summa om man måste avstå "tillbudet" och får handla en annan gång till ordinarie pris istället...

:-(

För att slippa hamna i den sitsen, har jag inte bara ett utan två kort att betala med! :-)

Bensin, livsmedel, alkohol (ja, vi tar gärna en öl eller ett glas vin till maten) och lite diverse hamnar på månadsfakturan från Circle K (fast snart Preem istället), och sen har jag ett till mastercard som Coop tillhandahåller. Det sätter jag in pengar på i förväg, och så dras summan bort när jag betalar med kortet. Det går att använda överallt, och hittills har det varit ett helt avgiftsfritt kort - men tyvärr inte nu längre. (Har för mej att första året är gratis, men att det sen kostar 144 kr/året. Jag har några månader kvar innan mitt börjar kosta, men är inte så intresserad av att behålla det sen... Det här med avgiften "kom dom på" bara nån månad eller två efter att jag hade skaffat detta kort. Typiskt...)

Iallafall... Det här med att ha ett extra kort laddat med pengar, är i mitt tycke den optimala lyxkassan! :-) Tydligt åtskild från övriga vardagsinköp, men alltid till hands i plånboken (till skillnad mot kontanter som kanske snarare förvaras inlåsta eller undangömda i hemmet, och bara tas med till butikerna de gånger man vet att man verkligen ska handla).

Och detta i förväg pengaladdade kort ger alltså möjligheten att liksom låna från mej själv, när ett tillfälle att fynda hux-flux dyker upp!

Precis så blev det idag när jag var på Maxi och egentligen bara skulle ha lite mjölk, bröd och frukt... De hade massor av grillkött till så låga priser att jag kände att jag bara må-å-åste bunkra upp rejält!! Karréskivor och flintastek för 39:90 och marinerade skinkstekar för 29:90 - svenskt kött!!

8-D

Fyllde kundkorgen med ungefär så mycket som jag orkade bära - så nu ska det grillas ofta och mycket framöver! 

Tack vare Coop-kortet. (Utan det hade jag nog avstått, eftersom jag har en mental gräns för hur stor summa jag vill att månadsfakturan från Circle K ska vara på...)

Fast... Nu får jag ju hoppas att jag inte snubblar över fler oemotståndliga erbjudanden - kortet kommer nämligen inte att fyllas på igen förrän nästa lön kommer! Hm... 



Ekonomi | |
Upp