Betala för något som inte används!?


Fick brev från Telia med dagens post, innehållandes käck upplysning om att priset på vårt abonnemang för fasta telefonen kommer att höjas om en dryg månad.

Med tanke på att vi inte har haft någon sådan telefonapparat inkopplad i jacket på ett par år, så är det ju ett bra tillfälle att rätt och slätt säga upp både abonnemang och fast telefoni!!

Enda anledningen till att vi inte redan har gjort det är att vi väntar på fiber... Har beställt, men första rundan sket sej eftersom det inte blev några pengar över till vår fiberförening då. Men nu säger ryktet att den ekonomiska ansökan ska ha beviljats i år, och isåfall är det väl klart att vi kommer att få fiber - även om ingen än vet exakt när!?

Stämmer mitt antagande om det, finns det ingen som helst anledning för oss att hålla kvar vid den fasta telefonen. Speciellt inte på grund av möjligheten till bredband via den... Hade det förr, och det var inte alls bra - så vi gick över till mobilt bredband istället, som har funkat finemang! 

Dock kan man ju inte helt lita på mobilleverantörerna... Skulle de plötsligt få för sej att rikta om sina mojänger lite grann, finns det alltid en risk att täckningen försämras rejält för vår del. Har hänt vänner till oss, och då kan ju hux-flux en gammal hederlig fast telefon vara det enda som funkar...

Samtidigt är det ju sjukt att betala långt över 2000 spänn om året för en telefon som inte används.

Jag är fullt medveten om att jag ofta säkrar upp tillvaron till överdrift, och det här med telefonen är en typisk sådan åtgärd. Kostar dessutom alltid mer än vad det smakar, så nu får jag banne mej titta närmare på några grejer till som är ungefär lika stora och onödiga läckage i vår ekonomi!!

>:-)


Ekonomi | |
#1 - - elisabeth:

Min fasta telefon tog jag bort i samband med flytten för drygt ett år sedan. Innan dess var det i stort sett bara min moster som ringde på den fasta telefonen, och det var ju inte smart att ha den bara för dessa samtal. Vi har löst vår kommunikation på annat sätt som funkar mycket bra. Jag saknar inte den fasta telefonen.
Däremot har jag en känsla av att telefon, dator och teve som jag har nu inte har optimala abonnemang, så även jag har något att se över,

Svar: I och med mobiltelefonernas intåg i den här familjen, så spelades den fasta telefonens roll ut. Till sist var det nästan bara telefonförsäljare som ringde på den, så när vi bestämde oss för att inte köpa en ny när åskan hade kaputtat den senaste, så blev det så tyst och lugnt så!! 😊
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp