Datorer, alltså!?!


Börjar dagen med att förnya licensen för antivirusprogrammet till våra datorer. FÖRSÖKA förnya den, rättare sagt! Återstår att se om jag lyckas...

Just nu står den gamla stationära burken och tuggar med en nedladdning av jag vet inte vad!? Verkar ta en evinnerlig tid iallafall... Om det ens funkar - jag skulle inte bli särskilt förvånad om det misslyckas...

:-(~

Jag tycker det var mycket enklare förr, när man gick till en fysisk butik och köpte ett antivirusprogram på cd-skiva och fick aktiveringskoden med den. Då kunde liksom inget gå fel - och gjorde det ändå det så var det ju bara att testa igen!? Nu betalar man med kort på nätet och KANSKE får det man vill ha - och I BÄSTA FALL får man igång programmet. Om inte lär en "rolig" cirkus följa, om det ens går att få kontakt med kundtjänst. 

8-X

Ja, ja... Det är väl bara att vänta och se vad som händer. Men den senaste kvarten har det iallafall inte hänt ett skit!!

Sett till sånt här, är det nästan obegripligt att jag ändå är så förtjust i mina data-apparater!?! Men det är ju skillnad på när de funkar och när de strular, förstås. 

En riktigt bra dator krånglar aldrig!!! Fast en sådan här jag aldrig haft... De finns nog inte ens!?

<:-)

Men för det allra mesta går det ju trots allt att använda grunkorna, och man får gjort det man ska på dem. Vilket med tiden har blivit en hel del!!

Så här i slutet av månaden ska ju till exempel datorn agera bankgiro/postgiro, så man kan betala sina räkningar. (Det var dumt att jag inte gjorde det innan jag började kladda med den här licensen!!)

Med tanke på hur illa Postnord tycks fungera, är det nog bättre med internetbank än handskrivna och postbefordrade betalordrar... Men det kräver som sagt var en dator i brukbart skick!! OCH ett bra virusskydd! OCH ett någorlunda snabbt bredband. Som jag inte heller har...

:-/

Vi var förresten ganska tidiga med att ha Internet hemma! Ett sånt där med uppringt modem, skaffade vi oss redan i mitten av 90-talet. Tänk, på den tiden behövde man inte ens några virusskydd!?! Och våra telefonledningar räckte utan problem till.

Idag är det uteslutet för vår del att ha fast bredband, och då inte enbart för att vi inte längre har fast telefon... Utan för att inget underhåll sker på telefonledningarna här, så de är mer sönder än fungerande! Och dessutom så ålderdomliga att man ändå inte kan få så snabbt bredband som man skulle vilja ha. (Troligen skulle man inte ens få så snabbt som man faktiskt skulle betala för - men det spelar ju mindre roll när det ändå inte är aktuellt...)

Hur som helst nästan förutsätts det idag att man fiber eller annat värstingbredband... Har man inte det här man inte heller riktigt full tillgång, eftersom sidor blir trögladdade och filmer buffrar osv.

Så det är väl därför som jag bara blir mer och mer förtjust i min mobiltelefon!? Numera är det den som är min dator nummer ett!!

:-)

Utom idag... 

Det har fortfarande inte hänt särskilt mycket angående den pågående (?) nedladdningen av antivirusprogram på den stationära datorn...

SUCK!!

Plan B får bli att starta den bärbara datorn, som nästan aldrig används. Har ett gratis antivirusprogram på den, som nog fungerar men som jag ändå ogärna använder när jag ska logga in på banker osv... Men på nåt vis SKA alla betalningarna fixas idag!!

<:-)

Allmänt | |
Upp