Första augusti.


Månadens ambition får nog bli att försöka vara självförsörjande på frukt och grönt!? 

Såg igår att plommonen (Opal, har jag för mej att sorten heter) har börjat bli blåa. Riktigt mogna är de ju inte än, men man kan väl käka morötter istället för frukt i nån vecka!? Skördeklara såna har jag nämligen - och tomater, förstås! :-)

För nån vecka sen lyfte jag på ett potatisbräske, och det fanns små fina potatisar under det - med betoning på små... Men nu har de väl iallafall blivit lite större, så inga mer "köpe-pärer" nu förrän de egna är slut!!

Jag har sått en del sallad och andra gröna blad, men det blir mest bara förvuxet... Äter inte alls upp i samma takt som det frodas! :-/ Borde så mindre men oftare, fast när det kommer till kritan är jag inte så jätteglad i grönsallader, spenat och dylikt. Så det är trots allt den största anledningen till att det blir så mycket över.

Desto gladare är jag i min lök! Den är också skördeklar nu. Stora, fina, goda!! Har dock bara den gula varianten (plus gräslök), så nästa år måste jag testa fler sorter!! :-)

Mina chiliplantor går så där. De borde ha stått på altanen som ifjol, men där hade vi ju byggprojekt (pergolan) för oss nyligen så de fick bli kvar på sin avhärdningsplats utanför källardörren... Det är frukter på gång iallafall, men de mognar långsamt.

Ifjol var det ju typ alla tiders bästa äppelskörd, men det blir det sannerligen inte i år... Det är knappt några äpplen alls på vårt träd, och det ser inte mycket bättre ut på grannens heller. Lite synd, men men...

En grej som jag inte odlar själv men kan tänka mej att köpa, är inläggningsgurkor!! Så om jag hittar fina såna i butik, kommer jag nog att slå till på några kilo och göra smörgåspålägg av dem. :-)~ 

Och vill man ha nåt under gurkskivorna på mackan, så kryllar det av vildsvin på åteln som sonen har gjort iordning... Det är MASSOR med kultingar!!! Bär emot att skjuta dem, men om alla de finns kvar nästa sommar så... 8-X
Tankar | |
#1 - - elisabeth:

Åh, så mycket härligt på gång, grönsaker i massor, underbart! Jag har redan tagit upp min lök, blev inte så stor som jag hade önskat, men, men. Vinbären är snart avplockade, och hallonen är på gång, stora fina hösthallon utan mask! Äpplen blir det mindre i år säger experterna. Ett av träden på B&B:t har börjat äpplen som börjat ramla av. De har jag plockat upp och gett till någon som ville ha till sin häst. jag väntar tills det blir dags för äppelkakor av alla de sorter. Hoppas du hittar fina gurkor. Förra året fick jag en burk av min närmaste granne. Den räcker än.

Svar: Har inte kommit iväg till nån affär idag, inte än iallafall. Får se ikväll! Gurkor är hur som helst noterade på inköpslistan - här går såna inläggningar åt i bra takt så länge det finns några burkar kvar. 😁
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp