Hundbestyr...


Efter en dryg månad med delvis överlappande semestrar, är sonens hund återigen hos mej om dagarna.

Tycker han har lagt sej till med en del olater under ledigheten, men de ska nog gå att få bukt med. 

Lite tråkigare är det med hans päls och skinn. :-( Har nämnt nån gång tidigare att han lider av nån slags allergi, men exakt vad han inte tål har vi inte med hundraprocentig säkerhet kunnat utröna. Tyvärr verkar det vara jag som förväntas både reda ut det, och behandla symptomen!? Eller vad jag nu ska tro, för han är mycket mer skabbig nu än vid midsomras och när jag frågar om de har badat eller baddat eller smort så dras det alltid på svaren... I morse fick jag iallafall ur flickvännen (det var hon som lämnade honom idag) att han inte var badad/schamponerad på ca en och en halv vecka. Stön!!!

Men nu är han!! Och snart torr igen! Och kliar sej INTE!!!

>:-)

Det är ofta ganska små insatser som behövs för att lindra hans besvär, men de måste för bövelen göras!!! Inte en annan dag, utan bums när man ser att det behövs! 

Något jag såg i förra veckan när vi var och hälsade på dem, är att hunden jämt och ständigt gamsar på tuggben. Något han aldrig får här, inte den sorten iallafall! Skulle rent av kunna vara dem han inte tål!?!

Så idag har jag plockat upp några rejäla ox-märgben ur frysen, som jag ska skicka med honom hem ikväll med kravet att byta ut de nuvarande mot dessa istället.

Man kan ju åtminstone testa och se om det blir nån skillnad!


Allmänt | |
#1 - - elisabeth:

Det kan bli ett litet detektivarbete, att klura ut vad det är som hunden inte tål. Verkar som en bra början att testa annat tuggben. Min katt spydde ju för ett tag sedan, och det är jag säker på är något i det nya fodret som jag testade vid två tillfällen, och båda gångerna spydde hon, så den påsen åker tillbaka till tillverkaren. Hittade lägligt just en sådan blankett, att det gick att skicka tillbaka det som är kvar i påsen och få pengarna tillbaka, så drygt 700 gram kommer att skickas tillbaka. Ska leta upp kvittot också för det ska ska så klart med.

Svar: Bra att man kan reklamera foder och få pengarna tillbaka! Kan man göra på vanligt människo-käk också förresten! För nåt år sen köpte jag en kryddburk där innehållet var som en enda hård klump och omöjligt gick att skaka fram ur hålen i locket. Räckte att skriva ett mejl till tillverkaren, sen kom det checkar på posten som jag kunde handla nya kryddor för. :-) Ja, vi får se om vi löser problemen kring hundens allergi. Men för stunden gjorde ett bad verkligen skillnad!!
enbloggomenmormor.blogg.se

#2 - - Anne:

Så tråkigt när djur inte mår bra. Tur iaf att voffsen har en handlingskraftig extramatte i dig. Har ni provat att utesluta vissa födoämnen i kosten? Fast det klart då måste det ju göras av alla som har hand om hunden. Någon växt ute som är för närgången? Hoppas ni får ordning på det.

Svar: Dessa allergier på hundar!! När vi skaffade våra första jyckar för snart 30 år sen hörde man nästan aldrig nåt om sånt - idag är det hur vanligt som helst!? Vad har hänt??? Iallafall så är den här hunden den första allergihunden jag själv har haft riktigt nära kontakt med, men jag känner många andra vars jyckar också har liknande problem... Tråkigt är bara förnamnet! Och det går ju inte att ränna till veterinären och betala tusen spänn för varje ny kliande prick han får, utan man måste försöka hitta en balans mellan det och egenvård/självmedicinering. Beträffande foder så äter han ett allergifoder, men jag är inte alls säker på att han ens är foderallergisk. KAN vara det, så klart, OCKSÅ! Men det han reagerar på nu måste vara nåt han utsätts för från sin omgivning... Pollen, gräs, kvalster - eller tuggben!? Det sistnämnda är ju enkelt att ta bort, så lämpligen gör man det och ser om det hjälper. 🙂
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp