Nöjd!!! :-)


Den här veckan är ju tempot lite lugnare, eftersom semestern är slut... ;-)

Och det innebär bland annat att jag har haft möjlighet att utvärdera funktionen av pergolan vi byggde på vår altan härom veckan.

Kolla:Så här fint silas solljuset genom ribbtaket, och fixar både skugga och ljusinsläpp till fönsterna och altandörren. Syns redan att växterna trivs bättre nu än innan, när vi skuggade med hjälp av en markis. Och altanmiljön har blivit luftigare - jag upplever det som att pergolan svalkar samtidigt som den skuggar lite lagom!? Under markisen samlades/lagrades värmen, och även om den skuggade mer så var det inte alls trivsamt att sitta där... Fungerade faktiskt bättre som regnskydd än solskydd!!

Kanske får hitta på nåt "tillägg" med pergolan, så även den blir vattentät allra närmast fönsterna...? Som den är nu blir ju de alldeles nerstänkta när det regnar, och jag är inte den som direkt älskar att putsa fönster var och varannan vecka.

<:-)

Det gröna golvet är himla bra, men fult! Och bitarna passar inte längre... Ska nog investera i ett nytt framöver - isåfall ett likadant, fast grått!Allmänt | |
#1 - - elisabeth:

Det ser verkligen fint ut! pergola får det bli, så småningom, inte markis som jag kanske tänkt från allra första början. Du hittar säkert någon fiffig lösning så inte regnet skvätter på fönstren (finns det någon mer än fönsterputsare som gillar att putsa fönster?).

Svar: Hade jag bara begripit tidigare hur bra en pergola är, så skulle vi byggt en för länge sen!!! 😊 Men bättre sent än aldrig!! ☺
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp