Trög skördemånad?


Jag hade förväntat mej mängder med mogna grönsaker, rotfrukter och tomater nu. Det är ju mitten av augusti, för bövelen!?

Tur vi bara är två i hushållet, och att vi kan nöja oss med bara ett par stycken och pyttesmå tomater var på middagstallriken...

<:-)

Frukt får jag alltjämt köpa, för plommonen har getingarna tagit!? I förra veckan surrade det i trädet så man knappt vågade gå nära! 

Och eftersom frukten var slut (och några saker till), åkte jag och handlade igårkväll. 

Behövde tanka bilen också, så då fick jag välja att styra kosan mot "byn" söderut. Den ligger i och för sej lite närmare än "byn" norrut, men jag handlar ogärna där eftersom priserna är rejält mycket högre där. Hade rätt sorts bensinmackar funnits i den norrbelägna "byn", hade troligtvis mina besök i den södra varit ytterst få - per år!

Men, men... Circle K, eller allra helst Preem, är det som gäller när våra bilar ska tankas - och båda mackarna finns i söder... Ingen av dem i norr! (Märkligt?)

Så nu är min bil fylld med soppa igen. Och eftersom jag framförallt inte gillar att handla på Ica Supermarket i "söder-byn", valde jag att slinka in på Netto istället. 

Den butiken är inte heller nån favorit hos mej, men igår fick den duga. Jag skulle inte ha så mycket, och de hade ekologiska bananer till bra pris!

:-)

Anledningen till att jag mer eller mindre bojkottar Ica Supermarket på den orten, handlar om att jag tycker de har rent oförskämt höga priser på baslivsmedel! Speciellt på dem i mejeridisken!! 

Jag jämför direkt med Ica Maxi i "norr-byn", där jag kan köpa ekologisk mellanmjölk i enlitersförpackning för 10 kr/l. Exakt samma vara finns inte ens i Supermarket-butiken, men liknande vara (ekologisk mellanmjölk) i enochenhalvliters förpackning kostar närmare 20 spänn! Även det icke ekologiska alternativet är dyrt; 15-16 kronor för enochenhalv liter. Enlitersförpackningarna kostar nästan lika mycket dom, så de är ett ännu sämre alternativ!

Samtliga övriga mejerivaror är prissatta i samma nivå - liksom allt annat också, vill jag påstå! Det är väl egentligen bara varor som ingår i kampanjerna som är kopplade till Ica-kortet som är billiga - plus lösviktsgodiset i samband med helger! 

Ja, ja... Jag bor ju så jag kan välja vilken affär jag vill åka och handla i, men för den som bor i "söder-byn" och har Ica-kort måste det kännas lite lätt provocerande när Ica-handlaren himself fräser iväg längs Storgatan i sin flådiga lyxbil!? Den har barnfamiljer sponsrat genom sina svindyra mjölkinköp...

:-(


Allmänt | |
#1 - - elisabeth:

Jag har också nyfylld tank, tankad hos st1.
En supermarket är väl en mindre butik än Maxi, som är den stora butiken med alla lockpriser. Jag vet inget om hur avtalen för ica-handlarna ser ut men jag kan ju tänka mig att priserna beror på mängden varor, och då kan vi ju inte jämföra supermarket med Maxi, som ju har jättevolymer. Det är väl därför de heter Maxi. Den lille handlaren i sin supermarketbutik tror jag har högre inköpspriser eftersom hen inte kan hålla samma volymer som Maxi. Därför blir priserna i den lilla butiken högre. Det är min teori. Sen förstår jag ju att det sticker i ögonen när ägaren fräser iväg i sin flådiga bil, men kanske gör han avkall på något annat? En ica-handlare generellt sett har det säkert gott ställt rent ekonomiskt. Att vara företagare innebär väl att vi vill göra ett överskott, inte gå med förlust. Killen med sin supermarketbutik kanske har ärvt pengar som han köpt sin bil för, eller så kanske han har ett stort bilintresse. Jag bara spånar, försöker inte döma någon när jag inte vet alla förutsättningar. När jag handlar, handlar jag lite här och lite där, beroende på vad jag ska ha. Jag har två mil till närmaste butik, men då har jag flera att välja bland.

Svar: Denna Supermarket-butik är den största livsmedelsbutiken i "byn", och borde då kunna ligga bäst till prismässigt. Men gör inte det. Därmed drar jag slutsatsen att handlaren skor sej lite onödigt mycket på sina kunder. Men det är deras val att handla där - det finns ju andra alternativ. Netto är billigare på det mesta, men har ju å andra sidan inte allt man kan tänkas behöva... Men för egen del väljer jag oftast att köra norrut och handla i den "byn" istället. Är ganska säker på att de två herrarna som äger Maxi där, också är rejält välbeställda - men dem har jag aldrig sett/hört trampa gasen i botten när deras bilar passerar butiksentrén! Den dagen det händer får jag väl byta butik igen!? 😉
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp