Ett bättre spartips än matlåda!?


(Speciellt för den som redan har, eller alltid har haft, matlåda... ;-D)

Man sparar rätt och slätt VÄLDIGT MYCKET pengar på att dra ner på sitt handlande!! 

🙃🙃🙃

That's it!!!

Skit samma VAD man slutar lägga pengar på - huvudsaken är att man drar in på något! Effekten kommer bums!! Och det här kan absolut ALLA anamma - bara motivationen till det finns. :-)


På sistone har mina inköpslistor förändrats ganska drastiskt. Förr var de alltid långa, för "livsnödvändiga" varor tröt i kyl och skåp mest hela tiden... Och då var det jag som slängde mej i bilen och for iväg till affären! 3-4 gånger i veckan...

Men nu kan det plötsligt ta flera dagar att få nerskrivet ens några få saker på inköpslistan!? Och mer än två besök i mataffärer per vecka behövs absolut inte. Skulle kunna räcka med ett, om jag planerade för det. (Men jag vill gärna komma ut lite bland folk också, så mindre än två utflykter i veckan till "civilisationen" vill jag i nuläget inte ha!)

Genom att inte köra bil lika mycket och ofta som innan, sparar jag in på drivmedelskostnaderna. Men den stora vinsten görs i mataffärerna, på grund av att inköpslistorna numera är så korta! Och anledningen till det är att vi inte längre äter mackor i samma utsträckning som tidigare! Det går åt väldigt mycket mindre bröd, Bregott och pålägg - nästan inget alls, jämfört med tidigare!! (Okej... Nu råkar det stå just Bregott och leverpastej på min aktuella lista, men bemärk att det är torsdag idag och just de varorna behöver inte inhandlas förrän efter helgen. Men ska jag skicka några julkort med snigelpost, måste jag fixa frimärken senast i morgon...)

Hur som helst! Mackorna är utbytta mot detta:


HAVREGRYNSGRÖT!! :-)~

(Och den som redan äter gröt, och kanske alltid har ätit det till frukost, får rätt och slätt välja något annat att sluta med än just bröd och pålägg. För NÅGOT som kan avstås helt eller delvis alternativt bytas ut mot ett billigare alternativ, är jag säker på att alla har på sin inköpslista!!)

:-)


Ekonomi | |
Upp