Gadrobsbekymmer...


Jag kan absolut tänka mej att TÄNKA som en minimalist. Och göra samma val som en minimalist hade gjort, när det kommer till exempelvis konsumtion.

Däremot är jag ingen person som systematiskt vill gå igenom hela huset, och röja upp och rensa ut överallt för att... Ja, jag fattar nog inte riktig VAD DET ÄR som ska uppnås genom att befria mej från mina saker? Jag tycker det är rätt bra och praktiskt att redan ha allt jag behöver - och nånsin kommer att behöva...?

Men på ett område har jag funderat mycket på om inte just minimalism skulle kunna vara en lösning - nämligen på problem jag har vad det gäller mina kläder! Tycker plaggen i min gadrob är så-å-å hopplösa!? Eller om det är min klädstil som är helt hopplös, kanske...? Jag får helt enkelt inte ihop några vidare outfits, hur jag än kombinerar och mixar och matchar...

Så det var lite "snopet" att upptäcka att det sätt jag klär mej på faktiskt kallas för minimalistiskt!! I den bemärkelsen att jag är färdigklädd när jag har fått på mej jeans, t-shirt och nånting över tishan. (Strumpor och underkläder också så klart). Jag pimpar alltså inte vidare med scarf och bälte och annat bling-bling. Eftersom jag alltså redan har tillräckligt stora problem med att ens lyckas få tre enkla basplagg att "glänsa" tillsammans!?

Ja, jisses... Men iallafall! Genom att bildgoogla "minimalistisk klädstil", tror jag att jag nu har lyckats ringa in problemet. Jag måste helt enkelt sluta falla för glammiga tryck och plottriga mönster på mina tishor!!!

De flesta ÄR visserligen enfärgat svarta, men gång på gång får jag för mej att jag måste liva upp gadroben med nåt roligare - och det är DÅ det blir FEL...


Så nu ska jag helt sonika testa att låta bli att använda annat än svarta, eller åtminstone enfärgade, toppar ett tag. Känns det bättre så får jag kanske... Ähum!? Rensa ut och göra mej av med allt mönstrat och tryckt???

8-O

Tankar | |
#1 - - Elisabeth:

Nej, nej, sluta inte med mönstrade tröjor, eller enfärgade som inte är svarta! Jeans, t-shirt och tröja/kofta verkar nästan alla som kommer till "go´kväll för att bli omgjorda vara klädda i. Kanske är vi, de allra flesta klädda så till vardags, och trivs vi i det så är det väl inget fel i det? När jag går på olika kulturevenemang brukar jag notera att i stort sett alla kvinnor är klädda i svart från top till tå, varför? Sedan ett antal år tillbaka köper jag aldrig ett svart plagg. Jag vill ha färg i mitt liv.

Svar: Okej, jag kan sträcka mej så långt som till mörkblått! 😉
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp