Rik!! :-D


Började dagen med att plocka kantareller!!Behöver nästan bara gå utanför tomten, så hittar jag såna här! Ren och skär lyx!!!

Nu står de i kökshon och väntar på att bli rensade... Det jobbet är inte riktigt lika kul som att plocka dem - men sen blir det gott att äta dem ikväll, och det uppväger så klart!!

:-)~

Mer idag, så är det den sista dagen i månaden... Har några fakturor som förfaller i början av augusti, men det finns pluringar kvar till dem också. Så än en gång kan jag konstatera att vår ganska strama budget håller! Och då blir det många sköna tusenlappar in på sparkontona. Najs!!

:-)

Om det låter som om det borde kosta skjortan att bygga som vi gör, så är det sant. Men den här gången står inte vi för finanserna! Dottern och hennes kille vill bygga ut snabbare än vad vi har planerat för - vi hade inte ens tänkt oss att deras garage skulle blivit färdigt förrän i år nångång... Så hyresintäkterna har inte byggt upp en tillräcklig buffert för att även inreda husets ovanvåning nu!

Men problem är ju till för att lösas, så de får själva betala det här bygget - och i gengäld kommer vi inte att höja hyran förrän de så att säga är kompenserade. Deras utgifter nu dras alltså ifrån en tänkt hyreshöjning, vilket känns rimligt för de har kvar samma låga hyra nu som den dagen de flyttade in för snart tre år sedan. Och sedan dess har de fått en stor altan, liten trappa och uteplats vid entrén, stort garage och nu snart även ett rum till.

Det enda jag inte riktigt gillar är att de är lite dåliga på att redovisa sina utgifter - kvitton på små summor verkar de inte alltid spara ens!? Hm...

De säger iallafall att de har budgeterat 150000 kronor till det pågående bygget, och då hoppas jag att de har tagit till i överkant. Men skönt hur som helst att de har så pass mycket pengar undansparade!!

Säkert en effekt av att de har så låg hyra som de har!?! :-)

Och att vi har deras hus i så låg kostnad, att det är möjligt att ligga på den nivån med hyran... Sånt där hänger ju ihop!! Vi kunde lånat mer från banken, men då hade ju också banken varit den enda som tjänat på det!? 

Apropå vår bank förresten, så läste jag på Facebook (det är där man ska hänga för att få veta vad som händer nu för tiden!?) att de snart slutar med kontanthantering. 

Förbannat också!! Jag verkligen avskyr banker som inte vill befatta sej med pengar!!! Får se hur jag ska tackla det problemet, när det blir ett faktum...

:-/


Ekonomi | | 2 kommentarer |

Buller & Bång!!


Nu går åskan här, med blixtar och dunder och kraftigt åskregn! Och strömmen gick för en stund sen, fast att åskan inte var speciellt nära då. Förmodligen slog den ner i nån större anläggning en bra bit bort, så att strömmen är väck i ett stort område nu.

Tycker inte så värst om den här sortens väder. Här på vischan ställer åskan till med mycket elände i form av sönderslagna elapparater och bränder. Vi har fått X antal telefoner kvaddade genom åren, men det är ingenting mot hur andra vi känner har drabbats. En av våra närmaste grannar fick all el i hela huset förstörd i ett åskoväder härom sommaren. Telefonledningen låg i småbitar på gårdsplanen, och i lagården hade ett elskåp exploderat och strött metallsplitter kring sej med sådan våldsam kraft att om en levande varelse hade träffats av det så kunde det rent av ha blivit dödliga skador!!

8-X

Nu har ju strömmen redan gått, så några såna skador ska vi nog inte behöva drabbas av den här gången. Återstår att se hur lång tid det dröjer innan vi får tillbaka den...

Mannen som precis skulle sätta igång att baka en rabarberpaj när ovädret började!!

<:-)


Allmänt | | En kommentar |

Ett dygn...


...lyckades vi hålla oss hemifrån! ;-)

Hälsade på dotterfamiljen och hennes svärföräldrar, som befann sej i en stuga vid havet. Mysigt!!!

Och väldans skönt att få fly allt byggkaos och den stundande husförsäljningen, om så bara för en kort stund. Energinivåerna steg direkt, och nu när vi är hemma igen har mannen glatt kastat sej över vår stackars veranda och åtminstone fixat till taket på den. Alla murkna stolpar och brädor blundar vi dock lite till för... Hm!

Imorgon börjar mannen jobba igen, så det som återstår att göra i dotterhuset får nog hon och sambon fixa själva. Vilket de absolut är betrodda att göra!
Förövrigt räckte det tydligen att vara borta en dag, så började tomaterna mogna på allvar!?

8-)

Dessa gula blev något annat än vad det stod på fröpåsen (inte helt ovanligt med fådda frön från annan entusiastisk hobbyodlare!), men efter provsmakning tycker jag att det kan vara värt att ta frön från dem iallafall för att så nästa år. Goda!! Och extra plus för att de är de första stora/normalstora som blir mogna. 

Snart kommer det fler sorter i allsköns olika färger - några förväntas även bli strimmiga/randiga.

:-)


Allmänt | | Kommentera |
Upp