Belöna mej själv!?


Det slog mej när jag skrev förra inlägget, att det verkar vara vanligt att man ger sej själv någon slags belöning lite allt som oftast när man tycker att man har varit duktig. Och inte sällan verkar det vara ganska dyrbara presenter, man skämmer bort sej själv med - och jag menar inte att det är fel på nåt vis, men är det verkligen nödvändigt???

"Jobbat stenhårt hela veckan, så nu är jag värd att få shoppa järnet hela långa lördagen! Och bränna femtusen spänn på något riktigt lyxigt och onödigt, som jag inte behöver men som jag är så-å-å förtjänt av!!!"

Känner ni igen det??? :-)

Och känner ni igen ER i det??

Jag gör det inte... Finns inget jag behöver mindre än sådan shopping! 

Finns inte heller något mer förödande för ekonomin än sådan shopping...

X-(

Tycker jag! Andra får så klart tycka vad de vill...

:-)

Men det här med att man hela tiden "ska" unna sej och kosta på sej en massa... Jag undrar var det tänket har kommit ifrån!?! Inte från det gamla bondesamhället iallafall... 

När skörden var bärgad och suggan hade fått smågrisar gällde det minsann att gömma undan så mycket som möjligt, för annars kom ju fogden och hämtade det som kungen tyckte att han och hans mannar behövde!?

Inte så svårt kanske att i ren självbevarelsedrift hålla hårt i valutan (läs säd och fläsk) under såna förutsättningar!?

Idag måste vi ju omvandla våra pengar till allt vi behöver, och skattesystemet är inte lika synligt eftersom det staten ska ha dras ifrån innan vi får några pengar alls... Och sen när vi shoppar, tänker vi inte speciellt mycket på moms och punktskatter hit och dit... Men en sak är vi fullständigt på det klara med: 

Hur mycket vi än slösar med våra pengar, så kommer våra bankkonton ändå alltid att fyllas på med nya - minst en gång varje månad!?

Nu ska jag strax fortsätta min självpåtagna flyttstädning, som varken kommer att debiteras någon eller inbringa någon egenpåkommen belöning! 

Fast en sak har jag faktiskt unnat mej den här veckan, utan någon särskild anledning alls:

Jag köpte mej en ny väska när jag var på Secondhand i torsdags! 

:-D


30 spänn...

Lite större än min gamla, så nu får jag bättre plats med mina plastkassar för återanvändning som jag numera alltid tar med mej när jag ska handla mat. Jag skulle rent av kunna byta ut dem mot rejälare tygpåsar nu, för två såna bör också gå att få plats med i denna väska!

Inköp av "tygisar", får kanske stilla mitt shoppingsug nästa gång det slår till!?!

;-)


Tankar | |
#1 - - elisabeth:

Belöning måste inte betyda dyrt! Ibland kan jag tycka att jag är värd någonting, men det är aldrig något som kostar mycket pengar. Det kan vara ett extra fotbad som jag gjort själv. Oftast är belöningen förknippad med tid, en stunds vila av något slag eller avslappning, och som inte kostar ett enda dugg.
Tygisar har jag flera stycken, flera har jag fått när jag köpt kläder, en annan har jag fått i Ikea i samband med något jippo för "Ikeafamily-kunder", och ett par sådana påsar har jag alltid i bilen, eftersom jag bor på landet är det bilen som gäller när det ska handlas, och då blir det ofta i mer än en butik.

Svar: Jag tänker nog faktiskt aldrig att jag köper mej något utöver det vanliga som just en BELÖNING...!? Snarare för att jag behöver "vad det nu är", eller för att jag rätt och slätt vill ha varan i fråga! :-) Kan däremot tycka som du, att en stunds vila efter en diger insats av nåt slag, är en belöning så god som någon. :-) Jag har fått för mej att det här belöningssystemet kopplat till konsumtion, har spårat ur en aning (minst sagt)... Det hänger kanske ihop med all reklam vi utsätts för i alla möjliga och omöjliga medier!? "Because I'm worth it", du vet... <:-)
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp