Buller & Bång!!


Nu går åskan här, med blixtar och dunder och kraftigt åskregn! Och strömmen gick för en stund sen, fast att åskan inte var speciellt nära då. Förmodligen slog den ner i nån större anläggning en bra bit bort, så att strömmen är väck i ett stort område nu.

Tycker inte så värst om den här sortens väder. Här på vischan ställer åskan till med mycket elände i form av sönderslagna elapparater och bränder. Vi har fått X antal telefoner kvaddade genom åren, men det är ingenting mot hur andra vi känner har drabbats. En av våra närmaste grannar fick all el i hela huset förstörd i ett åskoväder härom sommaren. Telefonledningen låg i småbitar på gårdsplanen, och i lagården hade ett elskåp exploderat och strött metallsplitter kring sej med sådan våldsam kraft att om en levande varelse hade träffats av det så kunde det rent av ha blivit dödliga skador!!

8-X

Nu har ju strömmen redan gått, så några såna skador ska vi nog inte behöva drabbas av den här gången. Återstår att se hur lång tid det dröjer innan vi får tillbaka den...

Mannen som precis skulle sätta igång att baka en rabarberpaj när ovädret började!!

<:-)


Allmänt | |
#1 - - elisabeth:

Hu då, åska! Jag som är född på landet där det åskade en del när jag växte upp, och jag var alltid lika rädd, rädd att blixten skulle slå ner i närheten. Genom hela livet har jag haft, och har, stor respekt för åskväder. Hoppas ni fått tillbaka strömmen nu, för vi märker så sårbara vi är när strömmen är borta. I alla fall har inte jag försett mig med stormkök, men kanske borde jag skaffa ett sådant, eller kan önska ett när jag fyller år.

Svar: Minns en gång när jag var liten och vi var och hälsade på mormor och morfar som bodde långt ute på landet. Det åskade så det både ringde i telefonen och sprutade gnistor ur jacket! Tror det var där och då jag la mej till med en rejäl dos respekt för åska... Så där blev det ju aldrig inne i stan där jag bodde som barn, men jag hade nytta av vetskapen när jag sen blev lantis i 20-årsåldern! Är sällan rädd, men har alltså respekt och vet vad som kan hända och hur jag själv ska agera för att minimera risken för olyckor!! Strömmen kom tillbaka efter en dryg timme. Stormkök är absolut en bra pryl om man riskerar långa avbrott! :-)
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp