Flyttlassen rullar!


Mannen och jag gjorde oss vägarna förbi det nyrenoverade huset igårkväll, och när vi svängde upp på gårdsplanen så möttes vi av typ prylar överallt!! 

Det stod kartonger och kassar i/på/kring både bilar och släpvagnar, och på gräsmattan längs med trädgårdsgången ända fram till ytterdörren.

Ingen tvekan om att det var inflyttning på riktigt på gång där!!

Så i natt har sonen, flickvännen och hunden sovit för första gången i det nya huset.

:-D

Inom kort ska fler flyttlass gå i byn. Det är ett medelålders par som lämnar över sin gård till en av sina söner, och de har köpt sej ett hus med bara några tusen kvadratmeter tillhörande tomt i en grannby istället. Undrar hur det kommer att kännas, när man är van vid att ha massor av egen mark runt sej...?

Mina svärföräldrar tycker att det är tråkigt att de flyttar, för de har umgåtts en hel del med dem trots en åldersskillnad på närmare 20 år. Även om de så klart känner sonen som ska ta över gården, blir det ju inte samma sak att ha honom som granne. 

Föräldrarna flyttar förvisso inte så långt iväg, men längre bort än promenadavstånd förstås... Jag har väldigt svårt att förstå valet av ny bostad och adress, måste jag säga. Huset såg fint ut på Hemnet, och det är ännu så länge bara där jag har sett det för det ligger verkligen avsides långt ut i skogen. Jag fattar inte riktigt vad två så aktiva, sociala och pratglada personer som de ska GÖRA därute i ingenstans!? Ännu så länge jobbar de, så då träffar de ju annat folk hela dagarna - men hur blir det när de blir pensionärer om några år??? Och kommer en liten trädgård att räcka till som sysselsättning, när de är vana vid att jobba i lagården och skogen på sin fritid...? De säger att de börjar bli utslitna i kropparna, och det är nog sant. Men ändå!? Att de båda bara skulle sätta sej ner i varsin fåtölj och ta det lugnt, och njuta av stillheten och tystnaden... Och TRIVAS med det, i längre tid än en vecka eller två... 

8-I

Nä, jag får INTE ihop den ekvationen!?! 

Men vi får väl se - jag har haft fel några gånger förr, så vi får väl hoppas att jag har det en gång till nu.

<:-)

Hur som helst! I samma takt med att äldre personer har flyttat från byn eller hamnat på kyrkogården (...), så har ungdomar eller barnfamiljer tagit över husen som blivit tomma. Och det är ju supertrevligt, för då lever landsbygden vidare i ett par generationer till!

:-)Allmänt | |
Upp