Rik!! :-D


Började dagen med att plocka kantareller!!Behöver nästan bara gå utanför tomten, så hittar jag såna här! Ren och skär lyx!!!

Nu står de i kökshon och väntar på att bli rensade... Det jobbet är inte riktigt lika kul som att plocka dem - men sen blir det gott att äta dem ikväll, och det uppväger så klart!!

:-)~

Mer idag, så är det den sista dagen i månaden... Har några fakturor som förfaller i början av augusti, men det finns pluringar kvar till dem också. Så än en gång kan jag konstatera att vår ganska strama budget håller! Och då blir det många sköna tusenlappar in på sparkontona. Najs!!

:-)

Om det låter som om det borde kosta skjortan att bygga som vi gör, så är det sant. Men den här gången står inte vi för finanserna! Dottern och hennes kille vill bygga ut snabbare än vad vi har planerat för - vi hade inte ens tänkt oss att deras garage skulle blivit färdigt förrän i år nångång... Så hyresintäkterna har inte byggt upp en tillräcklig buffert för att även inreda husets ovanvåning nu!

Men problem är ju till för att lösas, så de får själva betala det här bygget - och i gengäld kommer vi inte att höja hyran förrän de så att säga är kompenserade. Deras utgifter nu dras alltså ifrån en tänkt hyreshöjning, vilket känns rimligt för de har kvar samma låga hyra nu som den dagen de flyttade in för snart tre år sedan. Och sedan dess har de fått en stor altan, liten trappa och uteplats vid entrén, stort garage och nu snart även ett rum till.

Det enda jag inte riktigt gillar är att de är lite dåliga på att redovisa sina utgifter - kvitton på små summor verkar de inte alltid spara ens!? Hm...

De säger iallafall att de har budgeterat 150000 kronor till det pågående bygget, och då hoppas jag att de har tagit till i överkant. Men skönt hur som helst att de har så pass mycket pengar undansparade!!

Säkert en effekt av att de har så låg hyra som de har!?! :-)

Och att vi har deras hus i så låg kostnad, att det är möjligt att ligga på den nivån med hyran... Sånt där hänger ju ihop!! Vi kunde lånat mer från banken, men då hade ju också banken varit den enda som tjänat på det!? 

Apropå vår bank förresten, så läste jag på Facebook (det är där man ska hänga för att få veta vad som händer nu för tiden!?) att de snart slutar med kontanthantering. 

Förbannat också!! Jag verkligen avskyr banker som inte vill befatta sej med pengar!!! Får se hur jag ska tackla det problemet, när det blir ett faktum...

:-/


Ekonomi | |
#1 - - Anne:

Fy så avis jag blir. Här finns vare sig bu eller bä i skogen. Rena ökentorkan. Gud vet när det regnade sist. Smörstekta kantisar på knäcke... Det där med att spara kvitton försöker jag pränta in i min avkomma men tror inte riktigt de förstår vitsen med det. Tänker ofta hur mycket lättare det var när en annan var liten. Pengar fick man i handen och såg bokstavligen hur de minskade. Mina stora barn hade spargris som vi tömde nån gång om året. Yngsta har visserligen en spargris men ingen bank vill befatta sig med att tömma den. Inte klokt att bankerna vägrar hantera kontanter. Var det inte just därför de skapades från början? Uppochnervända världen.

Svar: Åh, den där hiskeliga torkan som drabbat delar av landet känns verkligen inte bra... Hoppas det blir en regnperiod snart så det blir lite ordning på både grundvattennivåer och växtlighet!! Håller fullständigt med dej om att pengar och pengars värde blivit mycket svårare att greppa för barn och unga nu jämfört med för... Ja, när var det egentligen som det "spårade ur"??? Även mina barn är iallafall uppvuxna med spargrisar och riktiga sedlar i handen när månadspengar osv betalades ut. Känns tråkigt att snart inte längre kunna ge en slant i ett kort/kuvert när någon fyller år. Jag tycker inte det känns lika högtidligt iallafall, att bara sätta in en slant på ett konto eller swisha... 😣
enbloggomenmormor.blogg.se

#2 - - elisabeth:

Härligt med kantareller utanför knuten.
Banker som inte har pengar, vad är det för banker?
Nu när vi fått nya pengar dessutom, mynten är små som forna tiders ett- och tvåöringar, fast nu är det en- och tvåkronor, femkronan som gamla tiders 50-öring och tian är kvar som den varit ett tag.

Svar: Ställer mej samma fråga: Varför alla nya sedlar och mynt om de ändå inte ska användas??? Tror inte jag vill veta vad de har kostat att ta fram.... 😝
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp