Seg...


Förkylningen hänger i, och igår gjorde jag inte många knop... Kan inte säga att det berodde på att jag förtog mej med barnbarnet i fredags, för mannen var i högsta grad delaktig i passandet av henne den här gången:Men hur som helst känner jag mej piggare igen idag, så nu får det allt bli lite saker gjorda igen!!!

:-)

Mannen sitter just nu i en liten grävmaskin (lånad av svärfar), och jämnar till grushögar - gårdsplanen ska utökas så han får mer plats att förvara sitt uppsågade virke på!! Även om vi bygger mycket, sågar han ännu mer!!! 8-)

Jag har haft önskemål om förändring på vår tråkiga altan, och idéerna har växlat mellan inglasat uterum och bara en enkel parasoll... Förra helgen bestämde vi oss äntligen, och först rev vi ner vår gamla fula markis (som nästan har blivit fin igen, eftersom jag har tvättat och skurat den!), och därefter byggde vi en pergola som står ungefär på den ytan som markisen tidigare täckte om den var helt utfälld. 

 


Inte riktigt färdig på fotot, men igår kom de sista ribborna på taket på plats. Så nu skulle jag vilja ha solsken idag så vi verkligen kan se/känna om skuggningen från ribbtaket funkar som vi har tänkt oss. Men det är så klart molnigt/mulet idag, bara för det...

<:-)

Eftersom virket kan betraktas som gratis (kommer från egna skogen och är uppsågat här hemma av mannen), så har pergolan bara kostat strax över en tusenlapp. Dyrast var färgen; ca 700 spänn. 

Det är helt klart billigare att vara hemma och snickra, än att åka på semesterutflykter som exempelvis besök på nöjesanläggningar typ djurparker eller tivoli!!


Allmänt | |
#1 - - elisabeth:

Det är precis en sådan pergola som jag skulle vilja ha. Jag kan tänka mig att ha ett blåregn som klättrar på pergolan. Så bra med en händig man med egen skog. Du verkar också väldigt händig, och det behövs när husen ska underhållas. Hoppas förkylningen är lite bättre idag.

Svar: Får se nästa sommar om vi ska ha nån växt som klättrar på pergolan. Har redan vindruva på altanräcket. :-) Förkylningen är bättre och hur som helst hinner jag inte vara slö mer nu, för plötsligt skulle vare sej sonen eller hans tjej ha mer semester på ett tag!? Och de har ju inte gjort sitt gamla hus iordning, men mäklaren kommer på torsdag... 8-X Förmodar att de tycker att jag ska fixa resten också...? Hm...
enbloggomenmormor.blogg.se

#2 - - elisabeth:

Oj då, mamma/svärmor har skämt bort dem med att alltid ställa upp? Vad händer om du struntar i deras hus?

Svar: Någon måste ha pliktkänsla och kunna ta ansvar... Verkar som om det var jag som hade oturen att födas med de egenskaperna!? 🙃
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp