Det är bra att ha pengar på banken...


...men verklig rikedom räknar jag helst i en helt annan valuta än kronor och ören!

Kolla här:Igår kunde jag för första gången EVER, plocka en hel liter av egna framodlade jordgubbar!! Obesprutade och gödslade med äkta hästskit och komocka. 

Behöver jag ens säga att de var JÄTTEGODA!? 

8-)~

Jag vägrar att använda bärnät, eftersom fåglar lätt fastnar och dör i såna... Därför har de flesta av mina jordgubbar innan om åren blivit trastmat. Lite surt, men det fick va' så. 

Men inte nu längre, sen jag har lärt mej (och återigen är kunskapskällan en Facebook-grupp) vad man ska skydda skörden med istället; spetsgardinen Lill från IKEA!!

:-D


Tankar | | En kommentar |

Sista juni betyder...


...dags att betala räkningar - och se om den hushållsekonomiska planen höll!? Den om att klara oss på 16500, alltså.

Och: JA, det gick!!! :-D

Så då blev det en bra "dusk" in på buffertkontot den här månaden också! Så pass att jag kunde lyfta lite vidare till sparkontot också, faktiskt. Tycker det räcker med 10000 i buffert. Skulle något oförutsett kosta mer än så, får vi plocka tillbaka från sparandet... Men det hoppas jag inte, för sparandet ska i första hand gå till nytt vattenfilter (kostar nog ungefär 25000 spänn) och till att lösa lånet på min bil inom ett år från nu räknat.

Bilaffärer är sällan några bra affärer, och vill man att de ska bli riktigt dåliga ska man så klart låna till dem... :-( Och DET försöker jag i regel undvika, så när den gamla Volvo V70:n jag körde till och med januari 2016 inte längre ville vara med så köpte jag en Suzuki Grand Vitara kontant hos en bilhandlare några städer bort. Att det blev just den bilen berodde på att den bara hade gått 8500 mil plus att jag kunde pruta ner priset med 20000 spänn! 

Plötsligt fanns det pengar över till drömbilen också, så därför slog jag till på Mazda-cabben också! (Köptes av en privatperson i maj -16).

Efter si så där fem och en halv månad, och mindre än 500 körda mil, skar Suzukins motor!! Den tre månader långa MRF-garantin var ju utgången, men vi reklamerade bilen med stöd i konsumentköplagen istället, och firman vi köpt den av åtog sej att göra ett kostnadsfritt motorbyte (till en begagnad med motsvarande mil). Under tiden fick vi ha fri lånebil, så oss gick det ingen nöd på. Sämre gick det för firman som inte lyckades få tag i någon utbytesmotor, så efter fyra-fem månader gav de upp. Köpet hävdes och vi fick hela köpeskillingen tillbaka! 

Men... Cabben är ju vare sej en vardagsbil eller en året runt-bil, så därför blev vi tvungna att börja besöka bilhallar igen... 

För enkelhetens skull valde vi dem på hemorten nu, och då fanns det egentligen bara ett alternativ; Den bilfirman som är kopplad till verkstaden där vår son jobbar! Och där ägaren dessutom är en gammal vän till oss.

:-)

Det blev en fabriksny bil - därav en dryg tredjedel av inköpspriset i form av lån... 

Men så här långt har vi iallafall inte behövt lägga pengar på reparationer, dessutom är skatten och försäkringen billig och den drar bara hälften så mycket bensin som vad den förra bilen gjorde!

Så-å-å... Ganska nöjda bilägare trots allt!!!

:-)


Ekonomi | | 2 kommentarer |

Detta är inget rosa skimmer!


Det är snarare pest och pina!

<:-)

Vår bokföring... Ungefär som framplockad ur en plastpåse/skokartong i garderoben. 

Dock ligger alla papper i exemplarisk ordning, det som skulle skickas in nånstans är gjort, och det som skulle betalas är betalt. Och det finns gott om pengar kvar på bankkontot, så vi kan betala revisorn för att fixa bokslut till oss i åtskilliga år till. 

Som synes finns det ingen dator på bordet, utan bläckpenna och miniräknare. Och post it-lappar och utprintade verifikationslistor och dagboksblad!

Så bokför jag!! Som ett hantverk, och nog är en handskriven bokföring som ett konstverk - iallafall om man jämför med några datafiler på ett usb...

;-)

Jag konterar, och sen får nån stackars assistent till revisorn mata in allt i deras bokföringsprogram, och rätta eventuella fel - och så får vi allt sammans snyggt och ordentligt på datapapper i en liten pärm för si så där 10000 spänn! 

Jag har sagt det förr, att den enda som tjänar pengar på vårt företagande är revisorn!!

8-I


Ekonomi | | En kommentar |
Upp