Armhävningar!?! 8-D


Fick några träningstips på bloggen Pretty Home, så nu jäklar ska gäddhänget byggas om till muskler!!!

Nu brukar min karaktär vara usel när det kommer till att träna på egen hand, men tipset om armhävningar svalde jag verkligen med hull och hår! Såna är ju faktiskt möjliga att göra nästan var som helst och när som helst!?

8-)

Lite värre att UTFÖRA dem, förstås - men jag har kunnat göra korrekta såna förr i tiden, så då bör det gå än idag!? 

Testade lite försiktigt, och lyckades sega mej igenom 15 stycken iallafall. 

Tanken var att vila en minut och sen göra 15 till - men DET gick INTE...!

8-X

Så nu har jag bestämt mej för att jag får mjukstarta med "fuskarmhävningar"; såna man gör ståendes, antingen med händerna mot en vägg eller mot exempelvis ett bord/en stol. Då bör det gå att göra betydligt fler, och även upprepa övningen några gånger!?

Hej & Hå!!!

:-)Just för att jag är svårmotiverad till att träna själv på egen hand, gillar jag lagsporter så mycket!? Allt blir roligt (eller åtminstone roligare...) när man gör det tillsammans!!

Jag var förresten väldigt engagerad i vår lokala idrottsförening när ungarna var små, och var ledare/tränare inom både fotboll och friidrott på den tiden.

:-)

För några år sen skadade dottern sej i en fotbollsmatch; den klassiska knäskadan med avslitet korsband... Hon och Zlatan - och några till, typ!!!

Efter operationen var det en lång tid av rehabträning, och bland annat powerwalkade hon en hel del. Jag hängde med på några såna turer, och klarade 7 km på under en timme - men det var tyvärr för tufft tempo för mej, för jag fick så sabla ont i benhinnorna (?)... Och powerwalka själv i lite lugnare takt blev inte av... Så numera är det bara raska promenader med hunden som gäller!

Och armhävningar!?!

8-)


Allmänt | |
#1 - - elisabeth:

All träning som blir av är bra. Vi upptäcker hela tiden nya muskler, när vi gör något som vi normalt sett inte gör. Jag tror på vardagsmotion och att ta i lite här och där, det räcker gott. Fin pion! Hade jag varit en blomma så hade det varit pion. Vilken blomma hade du varit?

Svar: Jag jobbade som städerska en gång i tiden med 1-2 timmars pass per dag. Det var perfekt att hålla sej i form med! :-) Svärmor hade en halvtidstjänst som städerska i kanske 25 års tid, och slet halvt om halvt ut sin kropp på det... Så lagom är väl bäst - och på samma sätt tror jag att vardagsmotion i långa loppet är bättre än alla andra olika slags träningsformer. :-) Kul fråga om vilken blomma jag skulle vilja vara - har aldrig ens funderat på det!! Men de blommor jag gillar allra mest i min trädgård är nog faktiskt snödropparna!? De kommer först, ofta när det fortfarande är vinter, är ganska oansenliga men väldigt robusta och tuffa - och tittar man nära på dem är de ju riktigt vackra i all sin enkelhet! En sån skulle jag kunna vara!!! :-D
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp