Det här med miljön...


...brukar inte vara något jag ägnar tankekraft åt, men igår blev det helt klart så. 

Kanske blir man helt enkelt mera mottaglig för alla hotande problem kring den, i och med att släkten har utökats med en ny generation!? 

Hur som helst... Läser man in sej lite snabbt och lätt på ämnet, verkar det egentligen inte fattas pengar - men de används inte till att lösa miljöproblem, utan investeras i projekt som ger ekonomisk avkastning istället!

Ungefär på samma vis som det pumpas in pengar i krigsindustrin, men inte läggs särskilt stor och/eller effektiv kraft på fredsprojekt... Av den enkla anledningen att de som sitter på maktpositioner tjänar mer om krigen fortsätter!! 

Najs, eller hur!?

8-I

När det kommer till miljön vill de som sitter på maktmedlen (läs pengarna) inte göra ett dugg, om det på minsta lilla vis skulle leda till minskad tillväxt och mindre vinstuttag...

Tror man att det verkligen är politiker som styr här i världen, har man helt bortsett från marknadens inflytande... Utan ett underförstått medgivande från den, fattas inga beslut om vare sej det ena eller det andra. 

Det fina i kråksången torde då vara att marknaden inte enbart består av dem som tillverkar och säljer, utan också av alla oss som köper!!

:-)

Alltså är inte miljöfrågan en politisk fråga, utan snarare en konsumentfråga!?!

Inte för att det precis gör nånting ett dugg enklare, men det kan ju ändå vara bra att ha i åtanke och reflektera över.

Vad JAG väljer att köpa eller avstå från spelar roll - iallafall om tillräckligt många andra gör samma val!!

>:-)


Tankar | |
#1 - - självhushållar-Lena:

den privata konsumtionen står ju för störst del av klimathotet, så klart det spelar jättestor roll. Tycker det är svårt för det är en djungel av olika märken, som fair trade, msc mm man ska kolla efter. Jag går min väg som är bäst för mig, så jag köper det jag tycker om och försöker hitta det mest miljövänliga då, slänger aldrig mat och behöver inte en ny tröja varje månad. Sedan för att ha råd med ekoprodukter har jag börjat minska lite iallafall på köttmängd, socker mm för att kompensera något dyrare vara

Svar: Håller med om att det är en djungel av olika märkningar och certifieringar - omöjligt att ha full koll på vad exakt alla innebär! Magkänslan och samvetet får styra mej för det mesta... :-)
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp