En helg som försvann!?


Det är väl trevligt med kalas och lite socialt umgänge och så där, men det tar sån tid!?

Lördagen gick åt till firande av vänners nybakade student, och gårdagen till att umgås med ett annat par vänner.

Men nu får jag vara asocial igen i några dar, innan den förfärliga midsommarhelgen kastar sej över oss!

;-)Jag har aldrig varit nån festprisse, men det finns helt klart nåt som är värre än att gå på kalas - och det är att själv vara den som ska arrangera ett sådant!

Och det är vad som står på agendan den här veckan, eftersom det är min och mannens tur att fixa midsommarfesten...

Från början var vi fem par som firade midsommar ihop, men en skilsmässa krympte det till fyra. Och nu mera är inga barn med längre, så det är absolut inget övermäktigt kalas som ska anordnas! Jag tycker bara det är lite småtrist i största allmänhet, och i synnerhet när det gäller nåt så traditionellt som midsommar. Allt ska vara som det alltid har varit; maten, dukningen, vädret... Regnar det inte ska vi vara ute; fast att det inte går på kvällen på grund av de jävla myggen och knotten... 

Nåja! Det blir bra när det väl är fredag - midsommarafton - och gästerna anländer. Det blir det alltid oavsett vilket sorts kalas det gäller! Det är allt jox innan som tar emot... Mest för att mannen alltid är den som bjuder in, men själv aldrig bidrar till festfixandet i nån större utsträckning. Han tycker att jag har tid att ordna allt, och visst har jag det - men jag har sällan eller aldrig lust, och det missar han typ jämt...

Ja, ja... De flesta dagar på året är ju INTE kalasdagar, så det får väl gå an iallafall då...

För husfridens skull!?

;-D


Allmänt | |
#1 - - elisabeth:

Det där med kalasande, och vara den som står för det hela, jag tror det blir värre med åren. Jag hade ett ex som också gärna hade kalas. Hans bidrag var att hälla upp vinet! För egen del ska jag hjälpa till i en av våra verksamheter i midsommar. Förra midsommarafton flyttstädade jag min förra lägenhet så jag är verkligen ingen firare, även om det sägs att vi, ju högre upp i åren vi kommer, ska ta alla tillfällen att fira! Jag får kanske tänka om?

Svar: Det kanske blir lite lagom festligt att hjälpa till i den där verksamheten i midsommar!? Plus trevligt sällskap/umgänge på jobbet!? :-)
enbloggomenmormor.blogg.se

#2 - - Anne:

Förstår vad du menar. Visst är det trevligt att kalasa men med åren har min introverta sida tagit över allt mer. Tycker det mest blir jobbigt med allt stoj och flams. Speciellt om man hamnar i sällskap där man liksom tävlar om att visa upp glättigaste och lyckligaste livet. En annan trivs bäst i hemmets lugna vrå :-)

Svar: Håller med dej fullständigt!!
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp