Glidit omkring i verkligheten...


Har jag gjort idag!

Och haft lite semester, typ. :-)Gillade att ligga bakom den här motorcykeln med sidovagn. Det ekipaget gick nämligen inte fortare än i 70, så för en gångs skull slapp jag känna att det var jag som var bromsklossen som orsakade köbildningen! ;-D 

Annars får jag väl erkänna att det ofta är jag som luskör i trafiken... Men jag har inte så bråttom, och framförallt tycker jag inte att andra behöver ha mer bråttom än vad hastighetsskyltarna visar... Och folk som inte kan hålla avståndet, utan tvunget ska köra nästan ända upp i bakluckan på en, retar det ju alltid lite extra om man då slår av på takten lite till... Fast främst kör jag lite saktare än "vad man ska", på grund av att min bil har en liten och klen motor som är billigast att köra om man håller sej under 90 km/h! Så fort man gasar på med den, tycks det bli som en virvel i tanken!? Hm...

Inne i "byn" är det 40 km/h som gäller. Och där kör jag alltid för fort - så det jämnar väl ut sej, kanske!? Jag försöker verkligen att hålla nere farten, men långsammare än 45 "går" inte!?!

:-( 

Lär bli dyrt den dagen jag fastnar i en hastighetskontroll...

Det var förresten extra många promenerare ute idag!? Ja, inte såna som bara går för att förflytta sej från punkt A till punkt B, utan motions-promenerare! (Uppfann jag ett nytt ord nu? Finns väl inget som heter promenerare... Promenerande människor, bör man nog säga!?) Hur som helst: Fler än jag och sonens flickvän har troligtvis semester nu, och då kan man ju ta sin powerwalk klockan nio på förmiddagen istället för vid nio på kvällen!

Försökte känna mej inspirerad av dem, men näe...? Att bara gå för gåendets skull, passar inte mej - inte ens fast att jag vet att det skulle göra jättenytta både här och där och överallt... Men jag parkerade faktiskt bilen och gick en liten runda iallafall (i vanlig promenadtakt) genom ett villaområde, bara för att liksom ändå ge mej själv chansen! Såg några fina hus, och några mindre fina trädgårdar...

Sen gick jag på Secondhand istället. Mycket roligare!!!

:-)

En sväng till mataffären fick det också bli, och precis som vanligt satt det en tiggare utanför entrén. Inget inslag i gatumiljön som jag uppskattar, och eftersom jag inte vill se ännu fler av dem så har jag som princip att aldrig lägga nåt i pappmuggen. Så har iallafall inte jag uppmuntrat vare sej denna tiggare till att fortsätta, eller någon annan fattig stackare till att börja. 

Jag vet att deras hemland skiter i dem och aldrig kommer att hjälpa dem, men så länge tiggeri inte är olagligt så har jag inga alternativa inkomstförslag att tillföra debatten. Deras val att tigga - mitt val att inget ge!

Avslutade med en sväng ner till sjön, men stranden var ockuperad av en skola så jag gick aldrig ur bilen ens... Visste egentligen det sen förr, men hade glömt... Det är fritids som håller till vid sjön, och för barnens del kan det väl vara trevligt att slippa ifrån skolans lokaler iallafall två veckor varje läsår - och det är ju ändå sommarlov! Men jag tyckte inte det såg ut som om ungarna hade särskilt kul... Trots finvädret var ingen nere vid vattnet, och det kan man ju lätt räkna ut berodde på att ingen vuxen hade tid/möjlighet att övervaka dem där - så de fick leka på gräsmattan och i ett intilliggande buskage istället. Ungefär som de väl gör i vanliga fall hemma på sin skolgård...!?

Ja, det är mycket jag inte förstår mej på...

Ungefär så kan min dags upplevelser sammanfattas!

<:-)
Tankar | |
#1 - - elisabeth:

Jag tillhör också "bromsklossarna" i trafiken, dvs hör till dem som inte kör fortare än vad som är tillåtet. Inte heller jag har mer bråttom än att jag klarar av det. Jag tror egentligen inte heller att de som kör fortare har bråttom, de är bara stressade av livet, eller så har de en bil som de bara måste köra fort med!
Inte heller jag lägger något i tiggarnas muggar. Jag såg ett program på teve om tiggarnas situation. Rumänien får pengar av EU för att ge till de utsatta, men de gör de inte. Pengarna går till annat. Det var läskigt att se de små barnen som inte går i skolan, är skitiga och toviga i håret, oftast passas de av ett storasyskon medan föräldrarna är i Sverige för att tigga. De får barn på barn och ofta redan i 15-årsåldern. Någon enstaka jobbar på bra i Sverige och åker hem och bygger vad pengarna räcker till den gången, Han hade ett väldigt fint hem, men han är i stort sett ensam om det. Det är mycket jag inte kan påverka.

Svar: Ja, de är onekligen en utsatt grupp, de arma romerna... Ändå kan jag inte se nån annan möjlighet än att jämföra dem med gästarbetare från andra EU-länder och där med är spelets regler satta... De får komma hit och jobba som de vill, och de har t o m rätt att använda sej av vissa av våra sociala förmåner, och tjänar de några pengar som kan hjälpa upp deras familjers situation i hemlandet så är liksom målet uppnått!? Tiggeriet är ju trots allt att föredra framför kriminell verksamhet! Sen kan man ju bara fråga sej varför de hellre tigger än skaffar sej "riktiga" jobb...
enbloggomenmormor.blogg.se

#2 - - Anne:

Men visst har beteendet på våra vägar försämrats de senaste åren? Är det egoismen som lyser igenom? Själv kör jag inte bil utan har åkt buss genom livet. Men trots att man sitter i en stor jäkla buss ska folk bara förbi. Ofta helt livsfarliga omkörningar. Man undrar vart alla ska som har så himla bråttom :-)

Inte heller jag bidrar till att cementera tiggeri. Hemländerna får ofantliga bidrag för att hjälpa dessa folkgrupper men då ställs det också krav så som att arbeta (nej att sitta med en mugg i näven är inte arbete) och skolgång för barnen. Tycker så synd om framför allt flickorna. Om de bara fick gå i skolan och se en annan verklighet.

Aha. En sak vi inte har gemensamt. Älskar att promenera. I timmar. Tänker så bra då.

Svar: För att inte tala om hur mycket trafiken har ökat!?! Det bidrar väl också till hetsen och stressen, tänker jag. Men allra värsta är ju att folk ska hålla på med mobiler och gps:er och datorer och det ena med det tredje samtidigt som de kör!! 😲 Mmm, att man tänker bra under tiden som man går en sväng håller jag med dej om. ☺ Fast för tillfället har jag nog segat ihop lika mycket i hjärnan som i benen/kroppen - utan tvekan behöver jag röra mej mer för att även få igång "de små grå", men hela jag verkar strejka inför promenader så jag får försöka hitta på nåt annat att motionera med. 🙄
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp