Hobby: Foto!!


Så långt tillbaka jag kan minnas, har jag varit intresserad av bilder i alla dess former! Tavlor och teckningar, bokillustrationer så väl som tidningsbilder, även skulpturer har ofta fångat mej - och jag har själv ritat MASSOR, särskilt som barn.

Mamma hade en kamera, och den var jag också väldigt nyfiken på. Eller inte på kameran i sej, utan på vad man kunde göra med den!

8-)

Fotografera, alltså! GÖRA bilder - egna bilder, som man kunde bestämma själv exakt hur de skulle vara!! Visst kunde jag rita exempelvis en häst, men att fotografera en häst istället... Wow, liksom!?

:-D

Vet inte om jag riktigt kan förklara det där, det kanske bara är andra fotonördar som kan förstå känslan...?

Men iallafall! Jag fick min första egna kamera när jag var i 9-årsåldern, och sen dess har det "klickats"!!

:-)

Ett tag kände jag mej inte riktigt fullt påklädd om jag inte hade en kamera med mej vart och när jag än gick... Hade faktiskt oftast en mindre systemkamera med mej i handväskan  (som var av modell större) på den tiden! Och hade jag inte det, så hade jag åtminstone en pocketkamera i jackfickan.

:-)

Till slut blev det väl helt enkelt lite för mycket av allting!? Eller om jag bara insåg att jag såg och upplevde alldeles för mycket genom kameran, och inte var riktigt så närvarande i händelserna som jag kanske borde försöka vara...? Det är tex inte riktigt samma sak att fotografera en fotbollsmatch, som att bara gå och titta på den!! 

Så jag la undan fotoutrustningen, och bestämde mej för att det får räcka med kameran i mobiltelefonen - iallafall till vardags! Och tills jag känner att jag verkligen vill och har lust att fotografera "på riktigt" igen!!

:-)

Problemet med detta är att jag har blivit lite (mycket...) ringrostig! Folk förväntar ju sej att jag KAN det där med att ta tjusiga porträtt i alla slags situationer och väder. Men det kan jag bara när jag är i ständig övning - det som satt i ryggmärgen för ett par år sen måste jag ha tid på mej att få till nu. Men tid får man alltid alldeles för lite av när man ska fota, så för tillfället gör jag den ena grova missen efter den andra... Suck!

:-/

Så det blev med andra ord inte superduperperfekta foton i samband med Inez dop! Hm...

Igår skulle vi kompensera det lite grann med att ta några nya, som kan användas till tack-kort och så där.

Men då var inte Inez med på noterna...
Ja, ni ser!? Hon försökte närmast resa sej för att springa därifrån!?

;-DDD

Vi får göra ett nytt försök en annan dag, när hon förhoppningsvis är lite gladare!

:-)Allmänt | |
#1 - - elisabeth:

Vilken stark tjej! Är det en liten Pippi med mycket egen vilja kanske? Väldigt söt är hon också.

Svar: Får hon samma hårfärg som sin mamma kan det absolut bli en Pippi!! ;-) Hon är väldans bestämd redan nu om hur hon vill ha det. Mycket mat och inte ligga ner, för att ta några exempel! :-D
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp