Igår var det...


...en vecka sen vi fick ta bort hunden. Måste säga att det har gått oväntat bra att vara utan honom, särskilt som mannen har varit bortrest sen i tisdags. Han kommer hem ikväll nångång, troligtvis ganska sent.

Så himla mycket ensam har jag ju inte varit - egentligen bara på nätterna!? Och en stund på morgonen och kvällen... I övrigt har sällskapet växlat!

När jag kom hem från "byn" i förrgårkväll (hade varit och handlat) väntade den här polarn på mej vid ytterdörren/verandatrappan:
(Hoppas att jag inte skrämde nån nu med bilden!?)

Jag har inte ormfobi eller så, men erkänner att jag hajjade till vid första åsynen!!!

Det är inte alls ovanligt att se snokar i trädgården, men detta var allt rekord - även i storlek!?!

Fick ställa ifrån mej matkassarna och fundera lite på hur jag skulle få bort den. Ville inte bara fösa undan den, för då skulle den väl snart dyka upp på nåt annat olämpligt ställe nära mej...

Tur man har sett mycket naturfilm på tv - även om ormfångare! - så jag tillverkade mej i all hast en krok med skaft (av en lång stålpinne som jag haft som stöd i en blomkruka), och lyckades med hjälp av den bära iväg snoken till en annan del av tomten. Lite mesigt kanske att inte ta den med händerna, men även om den inte är giftig så kan den väl bitas!? Väste och högg i luften gjorde den iallafall - men vem hade inte gjort det om man blivit attackerad av en jätte med tillhygge...?

<:-)

När jag igår hittade en gigantisk svart spindel på köksgolvet, var det nästan så jag undrade om "nån där uppe" försöker påminna mej om att det saknas ett litet svart husdjur i kåken...!?

8-X


Allmänt | |
#1 - - Helena:

Ååå, fyyyy.... Du är beundransvärt cool! Det kryper i mig när jag stöter på orm.., även om "ormen" råkar vara en snok. Spindlar däremot funkar fint.
Mitt lilla barnbarn har 4(!!!!!) vagnar. En inköpt (begagnad) och tre fådda. Jag har två härhemma. En "innevagn" och en mer rustik "utevagn". Innevagnen är trehjulig. Alldeles för modernt för mig. Tycker det känns alldeles för "rackligt" med en sån utomhus här på landet. Inomhus är det däremot bra då den är lättmanövrerad. Jag slipper skitiga hjul inomhus och jag kan dra med mig lilleman i vårt stora hus så att jag hör honom när jag grejar.

Svar: Bland det värsta i djurväg som jag har fått avhysa var en fladdermus som råkade navigera fel en sommarnatt häromåret. Vaknade av att något flög rakt över ansiktet på mej, men det tog en stund innan jag insåg att det på riktigt var något som svepte omkring i sovrummet - och dunsade i väggen och föll ner på golvet! Kort sagt blev det lite kalabalik där en stund!!! Väckte maken men hade ingen direkt nytta av honom! 😂😂😂 Men vi sover faktiskt fortfarande med fönstret öppet!! 😁 Jag hittade ingen lämplig vagn på dagens expedition, men dottern ska kolla med en kompis som nog har en till salu. Hoppas det! Lilla damen börjar bli tung nu (sist hon var på BVC vägde hon 6 kg och var 60 cm lång), så det går inte att kånka omkring henne utomhus i famnen på riktigt samma vis längre som tidigare. Ofta ska hon vara hör så kort stund att det inte känns lönt att be föräldrarna ta med vagnen - den är ju hur komplicerad som helst att plocka isär och montera ihop!? 🙃
enbloggomenmormor.blogg.se

#2 - - elisabeth:

Det var ingen liten kompis som kom på besök! Så mycket naturfilmer har jag inte sett så jag hade vetat hur jag skulle ta bort kompisen, och även om jag hade vetat hade jag säkert inte vågat, så mesig är jag. Bra gjort av dig!

Svar: Nästa gång jag hittar en baby-snok (de brukar dyka upp på sensommaren/höstkanten) måste jag nog testa att åtminstone klappa lite grann på den!! 😉
enbloggomenmormor.blogg.se

#3 - - självhushållar-Lena:

tråkigt med din hund, men så är det med djur

Svar: Ja, döden är en del av livet!
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp