Jag är inte mycket för...


...det förutsägbara.

Så det är bland annat därför som jag inte är ett dugg inspirerad inför vårt midsommarkalas. Behöver nog inte ens skriva en inköpslista, för varenda en av de traditionella nödvändigheterna kommer att vara ordentligt exponerad i butikerna och därmed omöjlig att missa att köpa hem! 

Klart man skulle kunna skoja till menyn och bjuda på nåt helt otippat - som pizza!? Men nu befinner vi oss i Skåneland, och här skämtar man INTE med maten!!

8-X

Nä, jag bryr mej nog inte om att ödsla någon större energi på käket. Det får bli det gamla vanliga, och alla kommer att bli mätta och belåtna. Så varför krångla till det!?

Försöker däremot komma på något vi kan GÖRA - som verkligen skulle vara en kul och trevlig överraskning! Men ännu så länge har det inte plingat till i hjärnkontoret... 

På den tiden när alla hade sina barn med var det ganska givet att klä en liten midsommarstång, resa den samt dansa några varv runt den också. Tror inte någon av oss vuxna (definitivt inte karlarna) nånsin var ett dugg roade av det, och inte kidsen heller när de hade passerat sjuårsåldern eller nåt sånt, så den aktiviteten är nerlagd sedan länge. 

Kubb har däremot förekommit nästan varje år på senare tid, men något sådant spel har vi faktiskt inte. Däremot kan jag leta fram blåsrör, pilbåge och luftgevär... Ett litet krig efter maten, kanske!?

;-DStäller jag fram den här på bordet, kommer kanske tomten efter kaffet...!?

8-)


Allmänt | |
#1 - - elisabeth:

Kul idé, istället för jordgubbstårta till kaffet kan du bjuda på saffranskrans, eller kanske semla? Lite får ni väl ändå skoja om det ätbara där nere i Skåneland? Det kanske blir ösregn, välbehövligt, så ni kan sitta inne och kura efter maten och låta kubb, pilkastning, luftgevärsskytte och allt annat trams vara. Heja dig!

Svar: Semlan håller ju absolut på att bli en året runt-bulle, så man skulle kanske skynda sej att uppfinna midsommarvarianten av den innan nån annan gör det!? 😉
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp