Jag har fått semester!? 8-)


Eftersom jag inte har något fast jobb med strikta rutiner, har jag inte heller haft någon inplanerad semester på X antal år. Utan har åkt med på ett hörn när mannen har haft sin...

Men nu har sonens flickvän börjat sin sommarsemester, och åtminstone igår och idag har hon tagit hand om sonens hund! Vilket ger mej oändlig frihet att göra precis vad jag vill av dessa dagar!!!

Känns så ovant, så igår kom jag mej faktiskt inte för nåt speciellt alls... 

Får se om jag lyckas bättre idag - förutsatt att dottern inte plötsligt hör av sej och vill att jag ska vara barnvakt...Jag har inte några stora krav och förväntningar på mina semestrar, och har sällan eller aldrig haft något särskilt inplanerat. Av den enkla anledningen att jag har varit ganska bunden hemmavid, på grund av husdjur och trädgårdsodlingar. Att åka ifrån det mer än bara över dagen har krävt så mycket av den som då måste komma hit och "rodda" allt, att det för det mesta har känts lugnast och säkrast att stanna hemma och fixa jobbet själv...

<:-)

Men nu har jag/vi ju inte längre några egna kreatur, och då kommer man faktiskt i ett annat läge! Även om någon fortfarande måste vattna typ hundra tomat- och chiliplantor varje dag. Lite tveksam att överlåta det ansvaret till någon annan i mer än 2-3 dar (eller hur lång tid det nu kan ta för en ovan att ha ihjäl dom!?) är jag allt, men samtidigt är jag nog ändå beredd att ta risken för att få möjlighet att komma ut "i världen" och resa lite grann den här sommaren!!

:-)


Allmänt | |
#1 - - elisabeth:

Har du avsättning för alla produkter från dina plantor? Hundra tomatplantor, det blir många tomater, men du kanske säljer vidare till oss som inte har mer än en planta. Vad gör du med chilin? Torkar du till flakes eller hur länge håller sig en chili? Berätta mer om din odling! Det är intressant. Resor kan vara överskattade. Det beror som vanligt, på förväntningarna. Vart vill du resa? Eftersom jag alltid varit vansinnigt flygrädd har jag åkt bil genom Europa, kors och tvärs, och sett allt jag vill se. Jag är nöjd.

Svar: Det blir inte riktigt så mycket tomater och chili som det kanske låter, för jag har inte så stora krukor till dem. :-) Tycker det är roligt att få fram massor av olika sorter, istället för kilon... Och det mesta är faktiskt bara för husbehov, och när det gäller chili har jag torkade såna som nog räcker livet ut... Host!! Lovar att göra ett blogginlägg om detta framöver!! :-) Resandet... Absolut inte charter till nån badort i nåt varmt land!! Och helst inte flyga... Det som ligger närmast till hands, och som ev kan bli av redan i sommar, är en tripp till Norge. :-)
enbloggomenmormor.blogg.se

#2 - - elisabeth:

Det ser jag fram emot, ett inlägg om dina odlingar.
Bra val med Norge. Det är ett vackert land. Jag har åkt där kors och tvärs med bil men även åkt en bit på Hurtigrutten. Det var en trevlig upplevelse. Ja, du vet säkert vart du vill åka och vad du vill se så jag ska inte komma med några oombedda tips.Ibland blir det oväntade den bästa upplevelsen.

Svar: Inlägget om odlingarna kommer inom kort - hoppas jag! 🤗 Beträffande Norge så har vi vänner som har semestrat mycket där, så tipsen haglar in från det hållet också! Även Hurtigrutten har de föreslagit oss. 😃
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp