Lördags-shopping!


Det fanns en tid när jag gärna for iväg till någon av de större städerna i närområdet, bara för att det var lördag och ledigt och fanns pengar att plocka ut i bankomaten!? Sen rände jag omkring i klädaffärer i några timmar... Brukade ha svårt för att hitta något jag verkligen gillade, men köpte i regel något eller några plagg iallafall... Bara för att...!?

<:-)

Otaliga är alla de kläder jag har ägt men nästan aldrig använt!!!

Tack gode gud för att loppis och secondhand har slagit igenom så stort på senare år, och att även småorter idag har ett rejält utbud av den sortens shoppingmöjligheter!!!

:-D

Från slutet av 90-talet så har jag varit trogen kund på såna ställen. Egentligen ännu tidigare, fast då var det inte kläder och saker till mej själv jag handlade utan till barnen. Men de senaste 15-20 åren så har jag gärna ekiperat mej själv också i bättre begagnat till vrakpris! 

Och köpt begagnade möbler, dukar, gardiner, köksredskap, glas & porslin, hundleksaker, tangentbord till datorn, blomkrukor...
...och (nu idag!) till och med ett par prima trycken med teakhandtag till inomhusdörrar! De kostade inte mer än en femma stycket - precis vad sonen behöver till sitt hus och "stylingen" inför försäljningen!! (Hans jycke har nämligen tuggat sönder ett par liknande...)

Egentligen var det barnvagnsutbudet jag skulle spana in. Vore så bra att ha en egen vagn till Inez, så dottern slipper ta med deras varje gång jag ska passa tösen här. Dock fanns det ingen lämplig den här gången...

Men eftersom dörrtryckena var ett sånt superfynd, så kände jag att jag kunde unna mej den här också:
Tyckte först att den var dyr - 100 kronor - men så provade jag den iallafall, och den satt perfekt och var superskön!! Färgen passar mej också väldigt bra, så jag slog till!! Märket är Cream, om nån vill veta.

Om det inte är jättevarmt nästa lördag, ska jag ha den då. Närmare bestämt på en studentfest vi är bjudna på. Blir det en kylig midsommarafton duger den då också - och sen blir det kanske ett vardagsplagg av den!?

:-)

Jag tycker jag har fått en både snyggare och roligare garderob, sen jag började leta plagg på loppis/secondhand istället för i vanliga klädbutiker. Och eventuella felköp  smärtar inte när de hur som helst bara har kostat några tjugor - om ens det!

Var på Willys också innan jag for hemåt igen. De hade utförsäljning av strumpor och underkläder - allt kostade bara tio spänn! Så det fick bli några nya trosor. Såna köper jag faktiskt inte begagnade...

;-D


Ekonomi | |
#1 - - elisabeth:

Snygga handtag! Önskar jag hade tid att åka på second hand, har aldrig köpt en enda klädtrasa på sådant ställe, däremot några gardiner och krukor.

Svar: Mmm, det tar helt klart längre tid att handla så... Men ÅH så värt det är!! :-D
enbloggomenmormor.blogg.se

#2 - - självhushållar-Lena:

jättefina handtag, och sådana är ju jättedyra nya och de här är ju dessutom mycket mer charmiga. Tunikan ser ut som ett fynd det också

Svar: Ja, visst var handtagen ett klipp!! Hur det blir med plagget beror på om jag kommer att använda det så mycket som jag trodde när jag slog till på det!? <:-)
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp