Man är inte 25 längre...


...insåg jag igår, när jag vaknade med både ömmande rygg och stel nacke!

8-X

Orsak: Passade Inez i lördagskväll!!

Hon vill ju gärna bli omkringburen, så hon kan se sej om och så där. Så jag kånkade omkring med henne både inne och ute, och visade lampor och blommor och fåglar och färger... Hon är nyfiken och vill än sitta si och än så i famnen - för att se så bra och mycket som möjligt!?

Och det är ju kul att hon är "så med" fast att hon knappt är fyra månader gammal! Men oj-oj-oj, vad det känns i mormors rygg och armar efter ett tag!

För att inte tala om efter en natt då! Hm...Träningsvärk låter väl bättre än otränadsvärk!? Men det är ju det sistnämnda som är problemet, skulle jag tro. Även om man gärna vill inbilla sej att man fixar att bära 6 kg ungefär hur länge och långt som helst! Det gör man INTE - iallafall inte jag...

<:-)

Går mycket, och har som målsättning att få ihop minst 10000 steg varje dag. Det klarar jag utan problem de dagarna jag passar sonens hund. Andra dagar, särskilt om det regnar, kan det misslyckas... Men på det stora hela är jag nöjd med benen - och rumpan med, faktiskt!

Men överkroppen är ju totalt förslappad...

:-(

Lite valkar kring midjan, gäddhäng och dubbelhaka skulle ju kunna vara illa nog, men nu har jag alltså förstått att jag dessutom saknar en hel massa muskler och muskelstyrka också!?

Gymmet nästa, eller...???

8-I


Allmänt | |
#1 - - Helena:

Tror mer umgänge med lilla Inez är svaret😊 MYCKET trevligare än gym.
Jag kånkar ju också. För 15 år sen kånkade jag sönder ryggen på kolikbebis som efter kolikperioden vant sig vid att bli buren. Var sent omsider på en sportskadeklinik där de såg att jag blivit sned och att jag hade en muskulös(?!) kroppshalva medan andra halvan var mer "muskel-lös".😂 Fick rådet att tänka på att belasta båda sidor. Ungen fick lära sig att åka på andra höften också. Ett jättebra råd som jag fortfarande anammar.
Kram

Svar: Vi kan absolut vara överens om att mer umgänge är mycket trevligare än gym!! 😁 Och det där med att använda båda sidorna av kroppen låter mycket vettigt!! ☺ För några år sen hade jag nåt knas i högeraxeln, som gjorde att jag inte kunde lyfta tungt uppåt/över axelnivån. Men efter den våren och sommarn som vi renoverade dotter-familjens hus, och bar så otroligt mycket rivningsmaterial och annan skit mellan kåken och en stor container, så försvann faktiskt det problemet. Så styrketräning är nog inte helt fel - men det var garanterat roligare att bära bråte än gymma!!! 😄
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp