Unken lukt...


...i källaren, kände jag tydligt idag! (Anade den igår...)

Kul-kul, cykelhjul!! :-/

Så nu har jag ägnat en stor del av morgonen/förmiddagen åt att försöka bli av med den.

Steg 1 var förstås att hitta var lukten kom ifrån. Inte det lättaste, så jag mer eller mindre antog att det var något av avloppen i tvättstugan som blivit mer sunkigt än vanligt... Rengjorde båda (vilket var välbehövligt), men utan att lukten försvann!? :-(

Långt om länge upptäckte jag att det finns ett vattenlås i anslutning till vårt vattenfilter. Och eftersom det har gått sönder, så har helt enkelt vattnet i det avdunstat nu! Med följd att dålig lukt från husets avloppsledningar läckte upp genom den torrlagda "rör-kringelikroken".

Mission completed genom att ösa ner några liter nytt vatten där!!

:-)Nu väntar jag närmast på att få barnvakta Inez en stund! Hon blir levererad hit kring middagstid.

:-)

Har fortfarande inte löst det med egen vagn till henne, så när hon var här i ganska många timmar igår hade hon sin egen med sej. Och för första gången prövade jag att gå på promenad med båda mina barnbarn!Hunden kallar mej dock inte farmor!! ;-)


Allmänt | |
#1 - - elisabeth:

Visst är det bra när det är så enkelt som att hälla lite vatten i ett vattenlås? Jag har också råkat ut för samma grej, unken lukt som berodde på brist på vatten, så nu när jag vattnar mina krukväxter häller jag även en skvätt i vattenlåset.
Inez har goa kinder, såna som vi tanter vill nypa i!

Svar: Ja, enkla fel uppskattas - om det nu måste va några fel alls!? Och det måste det kanske... 🙄 Har gosat klart med den lilla knubbisen för den här veckan nu - hennes farmor och farfar får barnvakta vid behov över midsommarhelgen! ☺
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp