30/5...


Högst på dagens agenda står att följa med pappa på läkarbesök hos onkologen. Dags att få veta hur det ser ut invärtes, efter de senaste 3-4 månadernas cellgiftsbehandlingar. 

Att döma av hur pappa mår, borde det inte vara någon direkt försämring... 

Jag hoppas på oförändrat, jämfört med senast!! Eftersom det är "i slutet av månaden" nu igen, ska finanserna kollas igenom och några fakturor betalas. Gjorde en snabb överslagsräkning, och fick för mej att det såg riktigt bra ut!? Så jag måste väl ha räknat fel... Ähum!?! 

8-X

Preem-korten vi ansökte om för ett tag sen, har långt om länge kommit  (tillverkningsproblem!?). I juni börjar jag använda mitt sådant, men mannen fick "tjuvstarta" med en tankning på sitt i söndags. Så han vet att det funkar, nu när han fortsättningsvis ska tanka på en annan mack än tidigare. 

Jag som oftast inte kommer i närheten av någon Preem-mack, kommer nog att fortsätta tanka på Circle K. Men det är inte jag som gör av med de stora bensinmängderna, så det får gå an - även om jag retar mej på att rabatter och bonusar har sänkts så mycket...

Några fler inköp av annat slag med Circle K-korten blir det hur som helst inte!!

>:-)


Ekonomi | |
#1 - - Helena:

Håller tummarna för att det är lika bra som det verkar med din pappa❤️
Jag fick också ett bra månadsbokslut. Men bilen behöver nya däck så det lär väl ändra sig. Har alltid varit usel på att spara, kanske beroende på att jag alltid varit hemma med barn på deltid och inte haft så stor inkomst. Försöker numera alltid lägga undan. Målet är att vi ska klara större bilreparationer, trasiga vitvaror mm utan att skuldsätta oss. När barnen var små hade jag alltid skulder på Ellos, Lindex, bensinkort osv. Numera betalas dessa grejer helt varje månad. Känns bra!
Kram Helena

Svar: Det VAR bra på läkarbesöket - röntgenbilderna tolkas som att sjukdomen har stannat upp. Tumören är oförändrad och ingen spridning kan upptäckas nu heller. Blir fortsatta cellgiftsbehandlingar varannan vecka i 3-4 månader till, och sen ny röntgen och ny utvärdering. Känns som att det kan bli en trevlig sommar!?! :-) Tycker det låter jättebra med dina ekonomiska målsättningar! Det kan vara kämpigt så länge man har tonåringar att försörja, men efterhand som de växer upp, får jobb och flyttar hemifrån blir det bättre och bättre och bättre! Sen vet man förstås aldrig vad som kan drabba en och slå hårt mot ekonomin... Ett tips kan vara att kolla så du har en bra försäkring, jag har en genom Trygg Hanna som framförallt ska backa upp vid sjukdom och dylikt.
enbloggomenmormor.blogg.se

#2 - - elisabeth:

Först, hoppas läget är oförändrat för din pappa. Jag har varit med om alltihop, operation, strålning och cellgifter, ja, inte jag, men vid sidan av någon som då fanns i min närhet.
Sen till kreditkorten. Jag har nyss skaffat ytterligare ett kort, valde denna gången remember, kostar inget. Funderade också på norvegian som inte heller kostar något, men då jag inte längre gör några längre resor så valde jag bort det kortet. Sedan tidigare har jag hyundai-kortet som kostar 25 kr den månad jag använder det och ett supremecard, som jag funderar på att ta bort då de ändrade reglerna vid årsskiftet och det inte längre känns så bra för mig (kostar 195 kr/år).

Svar: Ja, det VAR oförändrat med pappa. Så SKÖNT!! :-) Förr eller senare kommer tumöruslingen att ge sej till känna, men nu vågar jag iallafall tro på en BRA sommar för hans del! Mmm, kort med olika avgifter hitan och ditan tycker jag man ska försöka undvika. :-)
enbloggomenmormor.blogg.se

#3 - - Helena:

Så gott att det var okej med din pappa. Min pappa har haft cancer med recidiv o vi är alltid lika nervösa för återfall inför varje kontroll.
Ang ekonomin så vette katten. Jag tänkte som du förr. Men mitt barnbarn är familjehemsplacerat hos oss. Och de två barnen som är kvar hemma har liksom sin syster/mamma till barnbarnet npf-diagnoser. Jag är en "läsa-människa" och har läst mig till flera olika specialistsköterskekompetenser när jag "ändå varit hemma med barnen";) Fördelen med det är att jag har lätt att få jobb och att jag har en okej inkomst även på en deltid. Men nu är jag hemma med bebis i minst ett år till. Och jag ser framför mig hur även mina yngre barn kommer att behöva stöttning även som vuxna. Kanske kan jag börja jobba "på riktigt" nån gång i pensionsåldern:D
Försäkring är ett bra tips. Ska kolla det! Tack!

Svar: Mmm, jag svarade lite för mycket med mej själv/min familj i fokus på din tidigare kommentar. Vet ju att förutsättningarna ser annorlunda ut för din/er del, men det gäller ju först och främst att ha en målbild - och den har du ju på plats!! :-) Och bättre investering i dej själv än att plugga, finns väl knappt!?
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp