Börsfunderingar...


Nu har jag lekt med fonder och aktier på egen hand i ungefär 8 månader. 8000 kronor insatta på ett ISK hos Avanza, hade tills igår ökat i värde med drygt 10%.

Det är ju lite annat än noll kronor i ränta på pengar jag har stående på vanligt sparkonto hos Swedbank - och också mycket bättre än sånt jag har hos andra banker som betalar ränta...

Alltså borde man inte tveka en sekund inför att investera alla sina pengar på börsen!?Men... Det är exakt det jag gör. 

Vågar I-I-INTE...!!! 8-X

Jag tror det är för bra för att vara sant, det här med börsens hiskeliga uppgång under dessa månader jag har varit aktiv. Det måste komma en dipp snart - eller rent av en krasch!?

10% back på mitt insatta kapital lockar ju inte - det ser jag redan (och värre än så!) på enstaka poster. Mina fyra H&M-aktier tex!! 8-X När kommer de upp i 250 spänn igen här näst...?

Nä, börsen kan verkligen vara en farlig lekplats när man inte kan företagen och branscherna ordentligt... Jag längtar inte direkt efter ett fläskigt arv eller en gigantisk lotterivinst, som jag skulle behöva investera där... (Behöva och behöva, men iallafall...)

Näe... Jag känner hela tiden, vad det gäller börsen, att jag måste rädda hem det som räddas kan! Med följden att jag säljer för tidigt, och inte har ro att vänta tills aktierna har gått upp sin fulla potential...

Ja, ja... Det är ju bra att veta hur man fungerar, och det stärker min övertygelse om att investeringar i fastigheter skulle vara så-å-å mycket mer min grej än det här med värdepappershandel.

:-)


Ekonomi | |
Upp