Hm...


Hann inte läsa bloggar i vanlig utsträckning i helgen, men nu är jag ifatt...

Förvånades över att två olika bloggare skrev om personliga skulder hos Kronofogdemyndigheten, som om det vore något man inte ska behöva bry sej om och/eller ta eget ansvar för!?

Dessa (av varandra oberoende) bloggare känner (som det verkar) inte minsta lilla skam över att inte göra rätt för sej. Jag förstår inte riktigt, men de tycks båda anse att de får för lite i bidrag (som de har på grund av att de är sjuka och inte har full arbetsförmåga)... Och eftersom de får "för lite" pengar, så ska alla andra (läs de som försörjer både sej själva OCH dem) tycka att det är okej att de struntar i sina skulder!? Och istället kanske gör nåt roligt för pengarna...?

Personligen tycker jag INTE att deras resonemang är okej. De har inte "för lite" i bidrag, utan får exakt den summan som reglerna säger att de ska ha. Att åka på weekendresor och hänga på fik, borde vara sånt man gör för de pengar som är kvar EFTER att man har betalat sina räkningar och amorterat på skulderna!? Men det tycker uppenbarligen inte dessa personer...

Det verkar som om det håller på att växa fram en ny livsstil, eller kultur, som handlar om att inte bara överleva på bidrag utan om att leva gott på bidrag!?!

8-X
Tankar | |
#1 - - elisabeth:

Usch, usch, usch för dessa skamlösa personer. Jag försöker låta bli att läsa eftersom jag bara blir uppretad och de ger dålig energi. Det läskiga är, tycker jag, att så många hakar på, skänker pengar för att de ska kunna roa sig på såna extravaganser som ett besök i Göteborg får räknas som. Jag vill minnas att just denna bloggare skrev att hon fått 600 kr in på kontot för att kunna roa sig! Jag blir lite mörkrädd av dessa människors inställning till livsföring, och att skulder hos fogden (pengar som de redan gjort av med) kan man lätt slippa!!!

#2 - - Anne:

Intressant och träffsäkert inlägg. Har länge tänkt på det samma. Förstår inte hur dessa personer resonerar. Det verkar som om man planerar för att aldrig behöva betala sina skulder. Att få jobb är negativt för man får ändå inte behålla hela lönen. Hur kan man ens tänka så? Skulder ska betalas. Finns det ingen stolthet längre? När jag gick från långtidsarbetslös tiLlosa att få jobb var det första jag gjorde betala av mer på lån. Tänk den dagen man är skuldfri.

#3 - - Ewwa:

Ja, man häpnar! Deras betalningsovilja drabbar ju den de står i skuld hos - och det är INTE Kronofogden!! Bara för att ett ärende lämnas till indrivning betyder det ju inte att den som saknar betalning äntligen får sina pengar. Jag har sett och hört lite för mycket sånt där inom småföretagarvärlden, och vet hur mycket skit förluster på grund av kunder som inte betalar kan leda till... :-(

#4 - - Helena:

Jag funderar lite över värderingar. Vilka värderingar för man över till sina barn med en sån livsstil? Personligen så tycker jag att man ska mätta mun efter kassan och det mår inte ungar dåligt av att lära sig heller. Det finns så mycket roligt man kan göra tillsammans med sina ungar som faktiskt är gratis eller iaf väldigt billigt. En cykeltur med medhavd fikakorg tex. Vem som helst kan hamna hos kronofogden om man har otur. Men resonemanget som iaf den ena bloggaren för är horribelt och oetiskt. Sen tycker jag mig skymta ett visst nedvärderande tillsammans med ett icke försumbart mått av avundsjuka mot människor som har jobb och god eller iaf "normal" ekonomi. Hur kommer denna bloggares barn se på sina egna ekonomier som vuxna? När mamma tigger pengar till resor och extravaganser samtidigt som hon vägrar arbeta och vägrar stå för sina skulder? Och sen outa eländet via sin blogg? Det är synd om barnen. Men det är också synd om kvinnan tror jag. Hon har fastnat med dubbla offerkofta på i sin egen fantasibubbla.
Men jag hittade dig via henne och det är jag väldigt glad över:) Sunda tankar kryddat med bebisuppdateringar.
Tack!:)

Svar: Mmm, jag tänker också mycket på hur det drabbar barnen... Har svårt att tro att tonåringar INTE skulle "tjuvläsa" bloggar som de själva nämns i och t o m är med på bild i ibland - för att inte tala om alla andra nyfikna i deras närhet, eftersom det bloggas öppet och under eget namn. Antar att de som skänker pengar till mamman gör det för barnens skull. Framtiden lär utvisa om mammans värderingar mm har överförts till döttrarna eller inte. I mammans plan för framtiden ingår ju att den äldsta ska flytta hemifrån direkt hon är klar med gymnasiet, och därmed vara självförsörjande. Verkar inte särskilt väl förankrat i verkligheten det heller!? Men räknar men med att de sociala myndigheterna ska överta försörjningsansvaret då, så är det kanske logiskt tänkt... Ry-y-ys!!! :-(
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp