Paus i värmen...


...men ännu så länge bara några få regnstänk... 

Det skulle väl behöva regna i både dagar och veckor för att kompensera torkan och de låga grundvattennivåerna, men jag undrar just om det blir så? 

Bönderna häromkring tycks tveka angående gräsvallarna. Någon enstaka har blivit slagen, men de flesta står kvar trots att gräset har börjat "gå tillbaka"/vissna. Jag tror det beror på att de anser förstaskörden som så dålig att de nu bara måste få en bra andraskörd. Vilket de inte kommer att få om det inte kommer regn - mycket regn! Klipper de nu och torkan fortsätter, kommer inte gräset att börja växa direkt igen. Och det är detsamma som en även misslyckad andraskörd!

8-XMin gräslök är förvuxen och i full blomning nu. Den ska klippas ner, om jag nu kan förmå mej att göra det... Tycker den är vacker när den blommar, och insekterna gillar den! Men det är ju rätt gott med späd gräslök till sillen vid midsommar, så...

:-)

Framförallt går det alltid att ordna fram några kannor vatten till den! Vår gräsmatta som är ganska brunbränd nu, får däremot klara sej utan vattning.


Allmänt | |
Upp