När man har räknat klart...


...ska man bara ställa skåpet på plats också!?

Får väl se hur det går med den saken... Jag har alltid varit bättre på att planera än på att verkligen genomföra mina planer - men jag jobbar iallafall på att förbättra mej på den punkten!

Och nu har jag tänkt ut hur jag vill ha vår ekonomi nästa år - förutsatt att mannen är med på noterna, men det brukar han ju va' så!!

Faktum är att jag tänker mej att vi kan lätta lite på tyglarna då - fast givetvis inte släppa dem helt och hållet!

Men det här intensiva buffert- och reservkapitalsparandet, som har dominerat i år, behöver vi iallafall inte öka mer framöver. Bara fylla på i samma utsträckning som det används... Och därmed öppnas ju möjligheter för annat! Som INVESTERINGAR till exempel!!

8-D

Ekonomi | | Kommentera |

Julklappar...


Det måste ha varit inför julen 2015, som jag deklarerade att jag (och mannen, vare sej han var med på det eller inte!?) fortsättningsvis bara skulle ge julklappar till hundar och barnbarn. Det var första julen med sonens hund, men vad vi gav honom minns jag faktiskt inte...? 

Men hur som helst så funkade det!! Vi köpte bara julklapp till hunden, och sen var det bra! 

Och givetvis betydde ju detta att vi inte förväntade oss att nån (alltså inte ens hunden!) skulle ge nåt till oss. Vi poängterade det fina med att istället själv köpa sej exakt det man verkligen ville ha, och det tror jag gick hem hos våra barn. Själva var vi troligen för snåla för att unna oss nåt bara för att det var jul - men det minns jag inte heller.

Nåja... I år finns ju även det där barnbarnet, som ingick i julklappsdealen. Och det verkar som att mannen har nåt på G till henne nu!? Fick nämligen följande bild till mobilen för en stund sen:


Tja!? 

Lite roligare än pengar eller aktier för en 10-månaders, antar jag... Så det blir nog bra!!

Kan jag fixa ett nytt halsband till hunden (för det är bara en tidsfråga innan hans nuvarande brister... Hoppas det håller till jul!?!) nån av de närmaste dagarna, så skulle vi alltså kunna vara klara med julklapparna innan december ens har börjat!!!

8-D

Allmänt | | Kommentera |

Städat i räkningshögen...


Ute vräker regnet ner, så jag tyckte det verkade vara en lämplig syssla för dagen att skyffla lite i pappershögarna.

För företaget ser det ju riktigt bra ut just nu! Så jag skämdes inte ett dugg när jag tog ut min lön i fredags.

:-)

Nu har jag gjort i ordning blanketten till Skatteverket också. Arbetsgivaravgiften suger ju onekligen... Men det hinner förhoppningsvis komma in några arvoden innan den ska betalas, så ser det okej ut på kontot ändå! Och i december ska vi även få tillbaka momspengar, förresten. 

Betalade våra privata fakturor som förfaller nu kring månadsskiftet. När det var gjort kunde jag föra över 6500 spänn till vårt buffertkonto, och det kändes ju jättebra.

Fast... Dan innan julafton ska ytterligare en privat faktura betalas, och den är på nästan 9000. Och då ryker de pengarna plus lite till... Så det är sällan man får vara glad särskilt länge - eller nåt sånt!!

<:-I

(Min lön är förresten inte inblandad i dessa transaktioner! Den står tills vidare på ett av mina sparkonton, och vi har inte bestämt än vad vi ska använda den till).

Hur som helst är jag väldigt glad åt att ha det där buffertkontot - det underlättar faktiskt jättemycket!!

:-)

Har alltid minst tiotusen på det (och just nu 16500). Så när det kommer saftiga fakturor utöver det vanliga, så är det med hjälp av det kontot som de blir betalda.

Nog för att de blev betalda förr också, men då fick jag ragga extra-pluringar från våra respektive sparkonton istället. Lite mer omständligt, och dessutom var det lätt hänt att det glömdes bort att återbetala de lånade summorna sen...

Så har ni inte redan ett särskilt buffert-konto, så tycker jag absolut att ni ska skaffa er ett sånt - GENAST!!

:-D

Sparkontot för "öronmärkta kommande utgifter", fick en ny post idag. Sedan tidigare har vi sparat ihop 25000 spänn på det till ett nytt vattenfilter, men nu finns det ytterligare 5000 spänn där till bilutgifter. 

Det är inte jättekul att spara till sånt här, men det hade definitivt varit skittråkigt att låna till det istället!!

>:-)

Egentligen har det inte varit så himla kul att lägga undan tre månadslöner (av mannens storlek) heller, men det känns jäkligt bra att ändå ha gjort det!! Nu är vi rustade för iallafall lite arbetslöshet och/eller sjukdom... (Hua!?!) 

Ett tag funderade jag ju på att låna av de där tre månadslönerna, och lösa lånet på min bil. Och det gör jag fortfarande!! Kan inte bestämma mej om den saken... Så det grubblande får följa med över årsskiftet till 2018!!

<:-)

För övrigt tänker jag mej att jag/vi ska fortsätta ha en tajt budget även nästa år, för vi far ju verkligen inte illa av att hålla igen lite! Men för att pusha motivationen, får åtminstone något sparande 2018 vara avsett till nånting ROLIGT!?!

8-)

Ekonomi | | Kommentera |
Upp