Kall morgon, men sol på G! :-)


Vedeldning är inte bara mys. 

Denna morgon har jag lyckats att BÅDE fläka sönder en nagel på ett vedträ, OCH bränna mej på ett finger när jag råkade stöta emot kaminsluckan i samband med tillrättning av ett vedträ som hamnade lite fel i elden... AJ!!!

:-(

Men annars är det fint!


Var en sväng till sonen och hans tjej igårkväll, och försökte hjälpa dem att få lite varmare i huset...

Det är ju första vintern nån ska bo där sedan bergvärmepumpen installerades, och vi är ganska novis allihopa på hur den fungerar. Mannen TROR dock att han lyckades ställa om den till att fortsättningsvis skicka ut varmare vatten på elementen...

Vi får väl se!

<:-)

Bergvärme/jordvärme blir väl inte alltid perfekt i gamla hus med taskig isolering osv. Dessutom spelar det stor roll vilken typ av element man har, och hur stora/många de är. Absolut bäst blir det med golvvärme, och det fixade vi till köket och toaletten i samband med renoveringen. Men sen var det varken läge eller råd att riva upp och göra om husets övriga golv, även om det säkert hade behövts...

De får investera i raggsockor/inneskor till att börja med!!

;-)

Allmänt | |
#1 - - Elisabeth:

Mina golv är kalla. Jag har något så idiotiskt som luftvärme, värmen kommer från taket, och det vet vi ju att värmen stiger, inte sjunker, så golven är iskalla. Jag köpte ett par tjocka ulltofflor, och ibland sveper jag om mig en extra kofta. Det hjälper mig.

Svar: Vi har ibland blivit föreslagna den lösningen till uppvärmning av vårt hus, men vi har inte nappat. Tycker inte om "blåsten" som blir!? Inte för att jag har så jättestor erfarenhet, men i ett hus jag har varit mycket i sitter manicken monterad så den varma luften hamnar rätt i ansiktet på en när man går genom hallen. Dvs man får ständigt passera genom vinddraget när man förflyttar sej mellan rummen. Vintertid är det som att gå genom en hårfön nästan!?! 🙃 Håller med om att man hellre skulle vilja ha in värmen nere på golvet, men då skulle det kanske bli ett himla kringvirvlande av dammtussar och dylikt..?
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp