#vågavägralyxfällan


Hashtaggen jag satte som rubrik på detta inlägg, fick jag nyss syn på i en post på Instagram.

Klockren, alltså!!! Det är DET hela min tillvaro går ut på, skulle man faktiskt kunna säga!!!

🙃🙃🙃

Jag har inget som helst behov av att spendera pengar enkom för min status skull - och gör det INTE heller.

Jag har överhuvudtaget aldrig varit intresserad av sånt som de som är med i tv-programmet Lyxfällan vanligtvis har förstört sin ekonomi på. 

Och under de senaste 30 åren har jag inte heller varit särskilt intresserad av sånt som man generellt skulle kunna sortera in i ett vidare begrepp av formuleringen lyxfälla. Det vill säga en DYR livsstil, som går ut över annat som också borde prioriteras men som man istället väljer bort... (Typ att man inte amorterar på sina bolån, för man hellre vill åka utomlands några gånger om året för de pengarna. Eller gör av med en tusenlapp på restaurang- eller dansställebesök varje lördagkväll, utan att samtidigt ha ett regelbundet sparande med samma belopp. Osv!)

När jag säger att jag "vägrar lyxfällan", menar jag inte att jag avstår från allt roligt som kostar pengar - för det gör jag inte. Utan jag menar att jag inte unnar mej något förrän jag har pengar till övers för det! Först räkningarna och sparandet - därefter nöjeslivet!! 

Och jag suktar inte heller efter det lyxiga i dess dyraste form (med ett undantag: kamerautrustning!!), utan jag tycker det är roligast med enkla utfärder (en bilutflykt tex) och att leta efter guldkornen på loppisar och secondhand...

😊

Men det är jag det... Och jag vet mycket väl att de flesta andra har svårt för att se min nivå på resande, shopping och nöjesliv som speciellt kul. Dessutom har de flesta råd att ligga flera snäpp över mej i konsumtion, utan att det märks särskilt mycket på deras bankkonton. Och det missunnar jag ingen! Men när folk bränner gigantiska summor på "skit", undrar jag hur de tänker...?

🤔


Ekonomi | |
Upp