Solskenet uteblev...


Istället blev det grått och vått. :-(

Glad att jag tog bort de ihjälfrusna plantorna som jag gjorde i morse, för nu hade de nog varit en ganska blaskig sörja att hantera!?

Har tänkt gräva bort ogräs ur en större rabatt innan vintern kommer, men jorden behöver torka upp massor innan jag ger mej i kast med det projektet. Det GÅR säkert att gräva där, men jag tror inte det blir bra som jorden är nu...? Vill ju få bort så mycket som möjligt (helst allt!) av ogräsens rotsystem, för annars är de ju snart tillbaka igen.


För övrigt har jag fått huvudvärk, och det är nåt jag sällan har. Och för att spä på med ytterligare lite elände, så var pappa inte heller pigg när han ringde mej för nån timme sen. Inte direkt sjuk, men krafterna har inte återkommit sen han låg inne på sjukhuset för två veckor sen - de tycks tvärtom ha minskat ännu mer.

:-(


Allmänt | | Kommentera |

Minus!!


I natt har det varit flera grader kallt, så allt som var kvar av mina odlingar var tämligen genomfruset i morse - och där med ganska enkelt att bryta loss ur land och krukor!


Passade på att köra iväg diverse plantor till komposten. En vända hade jag hela skottkärran full med physalisgrenar, och det skar ju lite i hjärttrakten att se alla hundratals frukter på dem som aldrig hann mogna...

:-(

De har vuxit på friland, och det är nog bara till att konstatera att det hade varit mycket bättre att ha haft dem i ett växthus istället. Får se om det går att lösa till nästa år!

<:-)

Under physalisplantorna hittade jag förresten några gula lökar. Stora och fina, men lite oklart än om de har tagit skada av frosten eller inte. Har iallafall tagit in dem - det lär väl märkas när man sätter kniven i dem, om de är okej eller inte!?

Nu förväntar jag mej härligt solsken resten av dagen!!

:-)

Allmänt | | En kommentar |

Funderingarna på att bo mindre...


...handlar INTE om att bo billigare, för det går nog inte!? Bo mindre till samma kostnad som idag, skulle möjligen vara genomförbart - men inte alls säkert!

Näe... Grejen med det skulle istället vara att själva bygga/utforma ett litet men väldigt smart och genomtänkt boende, till 100% anpassat efter oss och våra behov!

DET är en sån där galen idé/utmaning som både jag och mannen bara älskar!! Hade varit så-å-å himla kul och häftigt om vi nån gång kunde få möjlighet att ge oss i kast med ett sådant projekt!

8-D

Oerhört intressant att klura på värmesystem och alternativa elförsörjningar, så all modern teknik fortsätter fungera även när den vanliga strömmen har gått (och kanske inte kommer tillbaka på flera veckor!?). 

Och skafferier och jordkällare! Särskilt det sistnämda skulle jag vilja ha!! Plus ett utedass, men med nån modern twist så man slipper frysa häcken av sej på vintern!

😁😁😁

Vi var på rätt god väg med att få till många av våra idéer kring sånt här när vi renoverade huset som dottern & Co bor i. Men deras val och önskemål fick så klart gå före våra - men OM vi nån gång byter bostad med dem eller nåt, så ska "de där sakerna" också på plats innan vi flyttar in!

:-)


Tankar | | En kommentar |
Upp