Minus!!


I natt har det varit flera grader kallt, så allt som var kvar av mina odlingar var tämligen genomfruset i morse - och där med ganska enkelt att bryta loss ur land och krukor!


Passade på att köra iväg diverse plantor till komposten. En vända hade jag hela skottkärran full med physalisgrenar, och det skar ju lite i hjärttrakten att se alla hundratals frukter på dem som aldrig hann mogna...

:-(

De har vuxit på friland, och det är nog bara till att konstatera att det hade varit mycket bättre att ha haft dem i ett växthus istället. Får se om det går att lösa till nästa år!

<:-)

Under physalisplantorna hittade jag förresten några gula lökar. Stora och fina, men lite oklart än om de har tagit skada av frosten eller inte. Har iallafall tagit in dem - det lär väl märkas när man sätter kniven i dem, om de är okej eller inte!?

Nu förväntar jag mej härligt solsken resten av dagen!!

:-)

Allmänt | |
#1 - - Elisabeth:

Brrrr, nu börjar det, minusgrader, men jag har bara sett en tunn ishinna vid ett tillfälle, och det var för ett par veckor sedan. Började igår att fundera på om det inte är dags att beställa tid för däckbyte. Även jag har en hel del kvar att göra i trädgården. Det blir en stund i eftermiddag med jord under naglarna.

Svar: Ja, det kanske är lika bra att förse bilen med vinterdäck redan nu - fast det vanliga är väl att de inte kommer på förrän efter den första halkan och snön!? Hm... 🙃
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp