Mysdag på egen hand!


Började med en skogspromenad, ungefär samtidigt som solens varma strålar drev bort morgonkylan och dimslöjorna. 

Gick till mitt trattkantarellställe! :-)


Men idag fick jag nöja mej med några stycken bara, som de fyrbenta klunsarna med långa trynen uppenbarligen missat i sina framfarter!?

8-I

Kan mycket väl ha varit tvåbenta svampplockare där också, så klart. Men jösses vad vildsvinen hade bökat överallt!!

Efter svampandet tog jag mej en tur till "byn" i norr. Behövde uppsöka Bolaget, för älgjaktlaget har sin årliga jägarfest imorgon kväll. Fjolårets älgfiléer ska avnjutas gemensamt - fruarna får vara med, men förväntas hålla sej på mattan eller nåt sånt - och för min egen trivsels skull, är det lika bra att ha med mej nåt gott vin att smutta på. I bästa fall hör man lite sämre efter några glas, och liksom kan utestänga gubbarnas olidliga skrytande och skrävlande då!!

X-(

Hm... Ja, ni förstår hur mycket jag gillar de här festerna, alltså!? Det är samma folk som man kan umgås med på ett normalt och trevligt sätt vid andra tillfällen, men just när det är älgjakt på G är det som de sämsta sidorna hos alla plötsligt bara väller fram!? Fruarna deltar vare sej i jakten eller samtalen om den, och av nån outgrundlig anledning blir det ganska tyst och trist vid vår ände av långbordet. Har inte en aning om varför vi inte kan föra våra egna samtal om något helt annat, men det är väl nån vett & etikett-kod som förhindrar det...? Är det jägarfest, så är det också jägarnas fest.

Eller nåt sånt!?!

Mer som är svårt att förstå (eller så klart inte alls!), är varför Kanelbullens Dag inte längre firas den 4/10 utan varje dag hela den här veckan??? Det är BERG av kanelbullar i varenda affär, och STORA kaffe & bulle-plakat utanför fiken. Givetvis föll jag för frestelsen och köpte tre stycken för en tia på Willys.

En slank ner tillsammans med eftermiddagskaffet, som avnjöts i solskenet ute på altanen.

:-)

Allmänt | |
#1 - - elisabeth:

Ni tjejer kunde ju ha en egen fest på en annan plats, där ni skulle slippa stå i skuggan av alla gubbarna. Varför gå på en trist tillställning, och inte ha kul?

Svar: Håller med dej, men nu finns det några fruar som är så snälla så de ställer upp och ordnar hela kalaset; dukar, lagar maten, diskar och städar efteråt osv. Det är väl nån solidaritetshandling gentemot dem att ändå gå dit. Och maten är verkligen jättegod, så den vore det synd att missa! Men visst är det tråkigt att allt fokus ska ligga på gubbarna och deras intresse. Skulle inte behöva vara så, men "skivan har hakat upp sej"!? 🙄
enbloggomenmormor.blogg.se

#2 - - elisabeth:

Jag ogillar verkligen alla som säger "så har vi alltid gjort"! Det leder aldrig framåt, bara stampa på samma fläck, eller som du säger, skivan har hakat upp sig. Det går ju alltid att prova något nytt, funkar det inte, ok, då kan vi gå tillbaka till det gamla, men våga göra något nytt. Jag säger inte det till dig utan rent generellt.
Och du, det kanske blir en toppentrevlig kväll, hoppas på det.

Svar: Jag tycker samma som du!! :-) Det är de äldre i sällskapet som sätter agendan, men jag skulle nog kunna tänka mej att utmana dem lite grann genom att bryta mot den underförstådda uppförandekoden!? Det handlar ju egentligen inte om några stora saker, och knappast om nåt som kan provocera nån - egentligen bara om att se till att vi "fruntimmer" kommer igång med egna samtal, och sen locka in åtminstone någon eller några av karlarna i det! ☺
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp