När ska man vara generös??


Apropå mina två senaste inlägg...

Det blev nog ganska tydligt i dem hur olika min man och jag är hans föräldrar, när det handlar om att sponsra barn och barnbarn!? När de får lust att ge, så handlar det ofta om riktigt dyra kapitalvaror!! Och det kan ju vara helt underbart, men när något mera vardagligt knasar och frestar på hushållsekonomin - då erbjuder de sej aldrig att hjälpa till. Jag tror de anser att man ska lära sej ekonomi den hårda vägen, och jag säger inte att det är fel... Men jag och mannen har mer tagit efter min pappa istället!

För utan vissa ekonomiska bidrag från min pappa, hade vi tex inte kunnat bygga till vårt hus exakt när vi som mest behövde göra det! Han gav oss 50000, och så hostade vi upp lika mycket själva - och fick två nya sovrum, varsitt till barnen alltså. Vi slapp att ta ett nytt banklån, som vi ändå inte hade haft råd med i det skedet av livet. 

Att vara behjälplig med pengar vid rätt tillfälle, och till sånt som verkligen gör skillnad - det har varit min pappas ledstjärna när det gäller generositet. Och i samma spår trampar jag, och mannen följer också med. 

:-)


Ekonomi | |
Upp