Skitiga jobb!


Har väntat i flera månader på att det skulle komma en avisering om sotning i sonens hus. Den dök upp precis som vi hade börjat tro att vi skulle "klara oss ifrån den utgiften" - men jag tycker trots allt att det känns bäst att lämna över huset till nye ägaren med vetskapen om att allt är okej med skorstenen och eldstäderna. 

Så denna morgon har jag varit i huset och inväntat sotaren, som skulle komma nångång mellan klockan sju och nio. Passade på att skura soptunnorna invändigt medans jag väntade på honom. Uäck, ungefär!!

8-X

Jag har berättat tidigare att det finns mördarsniglar där, och de tycks gilla soptunnorna. När jag skulle dra bort dem till en lämplig plats att utföra saneringen på, blev jag alldeles kletig om händerna av snigelslem som tydligen fanns på handtagen!?! 

Det var väl dock ingenting mot det äckelpäckel som fanns kvar inuti tunnorna... Men iallafall! Måtte jag ALDRIG NÅNSIN få såna sniglar här hemma!!!

Tunnornas ingrodda fett- och syltrester (och annat mer svåridentifierat), lyckades jag få bort något så när med hjälp av diskmedel och varmvatten.  

Sen kom sotaren, och hans jobb är ju inte så mycket fräschare än det jag precis hade utfört. När han var uppe på taket och drog sina redskap i pipan till pannan virvlade det upp nåt svart stoft, och jag tänkte i mitt stilla sinne att "det där måste vara farligt att andas in"!? 

8-(

Det är för övrigt samma sotare som tittar till våra skorstenar och kaminer en gång om året, så vi "känner" ju varann sen decennier tillbaka i tiden. Han är alltid så pratglad, och dessutom rolig att prata med. Återstår dock att se om han kommer ihåg att fakturan ska till sonens nya adress, och nästa sotningsavi till husets nye ägare. Jag lämnade en lapp till honom med alla uppgifter, så förhoppningsvis når den nya infon fram till den person som sköter faktureringen mm.

:-)

Allmänt | |
#1 - - http://nouw.com/Familjehemsmormor:

Har också reflekterat över allt sotdamm som de får på/i sig när de sotar. Även om de har på sig munskydd så måste ju en del hamna i lungorna? Distriktssköterskan i mig tänker lungskador och i värsta fall KOL. Du har haft mycket bestyr med detta hus. Sonen har tur som har en engagerad och snäll mamma❤️

Svar: Inga munskydd på några sotare här - med tanke på hur många bra andningsskydd det ändå finns, är det konstigt att de inte ens har något... Men de anser väl själva att det är undermåliga stegar och hala tak som är den största faran i jobbet!? Ja, det är inte klokt vad jag curlar sonen, men så fort den här husaffärer är avslutad ska jag lägga av med det!! 😁
enbloggomenmormor.blogg.se

#2 - - Anne:

Trevligt nöje du verkar ha haft :-). Usch för dessa slemmisar. Har regnat varje natt här senaste veckorna så min väg till jobbet är typ beklädd med mördarsniglar. Överallt och gärna i stora klungor ätandes på varandra. Den promenaden är rena bantningskuren :-). Skönt för sonen att han har en så hjälpsam mor. Har alltid tyckt att curlingdebatten varit snedvriden. I stället för att fokusera på de barn som curlas borde man lägga krutet på alla de barn som ingen bryr sig om. Men det är en annan diskussion...

Svar: Tack och lov behöver jag inte försöka ta mej fram på snigelinvaderade trottoarer/gångvägar! Hua... Däremot är det mängder med paddor "ute och går" om regnfuktiga höstkvällar. Tycker så synd om alla dem som blir överkörda på vår landsväg här, och själv försöker jag köra slalom mellan dom - men det misslyckas tyvärr ibland ändå... 😟 Kloka ord om curlande!!!
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp