Värst vad det shoppas...!?


Jag blir väl bara mer och mer lik Joakim von Anka, men jag tycker verkligen att folk handlar alldeles för mycket och ofta ren skit eller åtminstone helt onödiga saker.

Jag utgår från att de har råd, men förstår inte alltid hur.

Häromkvällen var vi hemma hos mannens föräldrar, och mannen såg men inte jag... Att det stod en annan bil på gårdsplanen! En splajs ny. I mina ögon såg den exakt lika dan ut som den bil som stod där sist vi var på besök - samma märke och modell, samma färg, fyra hjul och en ratt!?

8-I

Okej, jag köpte också en ny bil för mindre än ett år sen - men det var ju för att motorn hade skurit i min gamla, och min nya Suzuki kostade ungefär samma pengar som en begagnad Volvo. 

Inte för att jag direkt missunnar folk som tjänat bra med pengar under sitt arbetsliv att också göra nåt kul för dem - jag förstår snarare inte nöjet i att bränna flera hundratusen på att byta bil vart tredje år. Finns det verkligen inte roligare saker man kan köpa eller göra?

Jag vet en enda grej som jag vill köpa just nu som skulle vara rolig men framförallt väldigt meningsfull, och det är ett par små skor till den här lilla solstrålen:


Undrar just om hennes sockar nånsin blir sej lika igen, efter allt promenerande i trädgården igår!?

😂😂😂


Allmänt | |
#1 - - elisabeth:

Jag håller med dig, det är väldigt många som har det väldigt gott ställt ekonomiskt, efter ett arbetsliv. Vad jag förstår köper många en husbil! Som de sen far runt i, ställer upp på gratis parkeringsplatser, typ köpcentra, där de ställer ut sina solstolar och uppenbarligen tycker det är mysigt att sitta på en asfalterad parkeringsplats och sola! I 99 fall av 100 är det mannen som kör. Ja, ja, alla gör som de vill.
Köp du ett par skor till lilla tösen.

Svar: Visst är det! Mina svärföräldrar har en husvagn som inte heller var gratis, men den campar de bara på campingplatser med. Men där sitter de sen i varsin solstol och päser... ☺ Vi har helt olika syn på vad som är rätt att lägga pengar på, och vad som är roligt att göra på helger och semestrar - men eftersom vi respekterar varandras olika val kring detta så har vi ett jättebra förhållande till dem. Och de är ju väldigt generösa mot både oss och sina barnbarn emellanåt, som nu när sonen tex får köpa en avstyckad gård för en "spottstyver". Och mannen fick ju sin gård (där dottern bor) i gåva av sin far. Jag är mest förundrad över att samtidigt som svärmor åker och handlar med nya lyxbilen, så sitter svärfar nånstans i skogen och gör diken och små skogsvägar med en gammal minigrävare som är nästintill skrot och inte ens fungerar vissa dagar. Varför prioriterade dom inte en ny (eller bättre begagnad) grävmaskin istället för bilen - den gamla bilen var ju inte mer än tre år gammal och kan inte ha gått särskilt många tusen mil... Sånt kan jag och mannen onekligen undra lite över!? ☺
enbloggomenmormor.blogg.se

Upp